uros dragojlovic predsednik KSSKUGLANJE

 

Predsednik KSS Uroš Dragojlović: „Možemo, ali i ne moramo da imamo direktora“

 

Predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, smatra da je je Zoran Dragović pogrešno shvatio ulogu direktora reprezentacije i da je u mnogome pomešao sa položajem „sportskog direktora“, a te dve stvari nemaju mnogo dodirnih tačaka i da je zbog toga došlo do razmimoilaženja  sa članovima UO KSS i, potom, i do ostavke:

– Ni jedna kuglaška federacije u Evropi osim Austrije, nema direktora reprezentacije. Makedonci su, doskora, imali ovu funkciju, ali su je ukinuli. Mi smo uveli direktorsko mesto sa smo jednim ciljem da ta osoba donese novac za savez i reprezentaciju, imamo i u našim pravnima aktima mogućnost da imenujemo direktora, ali i ne moramo! Neka iskustva sa ranijim direktorima reprezentacije pokazala su da  je veoma teško pronaći pravu oso koja bi kroz marekting donela dodatne prihode savezu. Odmah da kažem da ne zameram nikome, pa ni Dragoviću, kuglanje nije sport za koji se lepe sponzori i jake firme i potpuno razumem nemoć pojedinca da se izbore za kakav – takav sponzorski ugovor.

Povezana vest:  ŠAH, Brzi prsti braće Arsović

Dragojlović kaže da je, sa druge strane, uloga „sportskog direktora“ nešto drugo, da je ovaj visoko stručni položaj u drugim savezima najčešće profesionalni i da trenutno KSS nema mogućnosti da ga uvede, pre svega, iz finansijskih razloga.

– Dragović je, u mnogim stvarima,  preuveličao svoju ulogu i poziciju u akcijama saveza. Nije dobro da sugeriše da bez njega, malte ne,  ne bi bilo ni svetskih medalja prošle godine u Detenhajmu. Istine radi moram da kažem, a to je istaknuto i u izveštaju koji su članovi Upravnog odbora usvojili, da smo imali dobro osmišljen program za to takmičenje, KSS je uz velike napore i zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta Srbije, obezbedilo u poslednji čas neophodna sredstav za odlazak, selektor i igrači su veoma disciplinovano sproveli pripreme, selekcija igrača je bila bez greške, disciplina i ponašanje na takmičenju za svaku pohvalu i zlatna svetska medalja je plod izuzetnog rada velike grupe ljudi okupljenih oko zajedničkog cilja. Pozicija Dragovića se ni po čemu nije izdvajala i nije u redu zbog drugih učesnika u ovom velikom uspehu srpskog kuglanja i sporta uopšte, da sada potencira svoje zasluge, i negira ulogu drugih.

Povezana vest:  KUGLANJE, Simijonović i Vlajkov predstavljeni u „Veselom“

Predsednik KSS Uroš Dragojlović je naglasio da je odlazak na Šampinat sveta za juniore u Rijeku u maju ove godine,  bio dobro planiran i pripremljen i da je zbog teške finansijske situacije drastično smanjen broj osoba u delegaciji i da zbog toga  nije planiran i direktor:

– Dobili smo veoma povoljno autobuse za prevoz do Rijeke, koji su bili sa nama svo vreme jer je reprezentacija bila smeštena u Opatiji. Povoljnije do toga bilo bi samo džabe. Ako je Dragović mogao da garantuje besplatan prevoz, ili da obezbedi sponzora za njega, morao je samo da kaže i mi bismo oberučke prihvatili.

Što se tiče izbora Stručnog saveta i selektora, koje Dragović takođe kritikuje, Uroš Dragolović smatra da nije dobro da se na ovakav način ocenjuje pojedinac ili deo kuglaške organizacije:

– Kada smo Dragojlovića pitali ima li kandidate za selektore ili stručni savet, predložio je osobu koja je u nekoliko navrata pisala veoma uvredljiva pisma, u kojima je kompletan Upravni odbor i stručni tim reprezentacije nazivala „lopovima, prevarantima, manipulatorima i stručnim neznalicama“. Imali smo ogromne probleme da u određenim institucijama objasnimo o kakvom se čoveku radi i zašto to radi. Zoran Dragović će se još sretati sa ljudima koje je, grubo  kritikovao i ne znam da li će smeti da im pogleda u oči. Moram da stanem u odbranu tih kuglaških radnika i da kažem da su oni mnogo dali i još uvek daju srpskom kuglanju. Ilija Ramić je dao dva sina u reprezentaciju i osvajali su svetske medalje, Gajinov je bio i selektor ženske reprezentacije, uspešno vodi jedan od najtrofejnijih srpskih klubova, a Jocić u svojoj sredini sa velikom antuzijazmom unapređuje i razvija kuglanje. Perišić uvek ima mnogo mladih igrača u klubu i to treba poštovati. Za kraj, moram da kažem da nije dobro da se ovakve stvari rešavaju van sistema, jer su na demokratski način, upravo klubovi, udruženi savezi i druge organizacije, predložili pojedince za svaku funkciju u savezu i oni su legitimno izabrani.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Srbija ubedljiva i protiv Australije, "Orlićima" bronzu već večeras overavaju