reprezentacija_juniori_2010AMERIČKI FUDBAL
Istorijska pobeda reprezentacije Srbije
U finalnoj utakmici turnira u Kragujevcu, reprezentacija Srbije je savladala reprezentacijuHolandije rezultatom 28:15 i osvojila prvo mesto. Pobedom na ovom turniru, naše Orliće deli još samo jedna prepreka na putu do Evropskog prvenstva u Španiji 2011. godine. Ta prepreka je reprezentacija Francuske.
Pred punim tribinama stadiona FK Sušica u Kragujevcu, Orlići su odigrali najvažniji meč u istoriji reprezentacije Srbije.
Utakmica je počela veoma interesantno. Prva četvrtina je prošla bez poena. Holanđani su stavili do znanja da neće tako lako odustati od pohoda na prvo mesto. Poveli su hvatanjem igrača sa brojem 84 i rezultat je bio 6:0.
Nakon toga, naša reprezentacija je uzvratila trčanjem Vojislava Milenkovića, kvoterbeka reprezentacije, i rezultat je bio 7:7nakon uspešnog extra poena Đorđa Topalovića.
Na kraju druge četvrtine, Holanđani su uspeli da stignu do end zone naše reprezentacije ali su nakon tri neuspela pokušaja morali da šutiraju za field gol i bili su uspešni. Na poluvreme se otišlo rezultatom 9:7 za Holandiju.
Drugo poluvreme je počelo sjajno po naš tim. Milenković je ponovo krenuo napred, sjajni RB Đorđe Topalović je odlično izblokirao i omogućio Milenkoviću da Orlove ponovo dovede u vođstvo. Rezultat je bio 14:9.
U trećoj četvrtini, Orlovi su još jednom poentirali i to sjajnim trčanjem igrača sa brojem 25. Semafor je pokazao 21:9 u korist Srbije.
Četvrta četvrtina je takođe bila u znaku Orlova. Drugi kvoterbek, Strahinja Stepović je uneo loptu u end zonu i rezultat je bio28:9. U ovome trenutku, šanse Holanđana su bile minimalne.
Ipak, Holanđani su poentirali hvatanjem igrača sa brojem 81 i konačan rezultat je bio 28:15.
Ono što je obeležilo ovu utakmicu je veoma jaka i smirena odbrana Srbije kao i korektna igra napada. Na drugoj strani, reprezentativci Holandije su bili veoma nervozni što ih je i koštalo utakmice. Sudije su često sudile nepotrebnu grubost i nesportsko ponašanje igračima Holandije.
Na kraju, možemo reći da su naši Orlići napravili veliki uspeh i da je cela Srbija ponosna na njih. Pokazali su da se u Srbiji igra dobar fudbal i da nas sve očekuje veoma svetla budućnost. Čestitamo svim igračima i članovima stručnog štaba na prvom mestu, a takođe čestitamo i organizatorima na sjajno organizovanom turniru.
Povezana vest:  KUGLANJE, Kuglaške zvezde na „Memorijalu Đuro Štikovac"