dogs_kadetiBEJZBOL

 

Dogsi iz Austrije doneli još jedan trofej

Od kad je čuveni „Redblok Trofej“ koji se svake godine održava u Velsu, Austrija, postao turnir za kadete, kadeti BK“Dogs“ posle prošlogodinjeg drugog mesta osvojili su prvo mesto.
Prethodnih godina seniorska ekipa Dogsa je dominirala na ovom turniru osvojivši ga čak 5 puta,a kadeti su ada pobedom u finalu od 14:1 nad domaćinom vratili klub na stari kolosek.
Nije počelo dobro, Dogsi su startovali porazom od domaćina (4:3) ali i igrom koja nije obećavala.Najbolji bacač Dogsa,Strahinja Stajić, doneo je prvu pobedu ne dozvolivši Gorstacima iz Austrije (19:0) ni jedan poen čime je izbegnuta utakmica u polufinalu sa domaćinom.
Još jedan tim iz Austrije, Fajerbirdsi pod vođstvom najboljeg evropskog trenera po anketama CEB-a prošle godine, Alpera Bozkurta, pobedila je Dogse i time „poslala“ Dogse na 3. mesto.
Samim tim „Vatrene Ptice“ su zakazale novi meč sa Dogsima u polufinalu. Ipak nije bilo moguće da Austrijanci pobede Beograđane dva puta u dva dana, i sa 8:2 Dogsi su izborili finale, a bacao je Marko Živkov.
Domaćin je lako izborio finale sa Gorštacima, pa je revanš iz prvog meča obećavao dobar meč.Ipak Strahinja Stajić nije dozvolio domaćinu da se naudara, dok je ekipa Dogsa pravila poene.Na kraju 14:1 u finalu i prvi trofej za Dogse u ovoj godini.Za najboljeg igrača (MVP) izabran je Strahinja Stajić koji je odličnim bacanjem i udaranjem obeležio turnir.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Mioković i Varga prošli među 96