Medjunarodni badminton kamp Karatas 2010_UcesniciBADMINTON
Međunarodni badminton kamp ‘’Karataš 2010’’
Badminton savez Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, organizovao je XII Međunarodni badminton kamp ‘’Karataš 2010’’. Organizaciju kampa su podržali: saobraćajno preduzeće ‘’Lasta’’ i OSK ‘’Đerdap’’.
XII Međunarodni badminton kamp ‘’Karataš 2010’’ je održan u periodu od 21. do 30. avgusta 2010. godine u Omladinskom sportskom kampu ‘’Đerdap’’, na Karatašu. U okviru kampa realizovani su trenerski kurs, sudijski seminar i trenažni kamp.
Medjunarodni badminton kamp Karatas_Muski parovi 02Učešće na trenažnom kampu uzelo je preko 30  najboljih srpskih juniora i seniora. Pored trenažnih aktivnosti juniorskih i seniorskih reprezentativaca svih uzrasnih kategorija, Badminton savez Srbije organizovao je obuku preko 20 profesora fizičkog vaspitanja i nastavnika iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, Kragujevca, Šapca, Pančeva, Kovina, Arilja, Kikinde, Negotina, Obrenovca i dr. Polaznici trenerskog kursa i sudijskog seminara imali su priliku da kroz teorijska predavanja, korišćenje stručne literature  i praktičnu primenu unaprede svoja znanja i veštine kako bi u narednoj školskoj godini započeli odn. nastavili razvoj badmintona u svojim sredinama. Tokom boravka na Karatašu, stručni štab BASS snimio je i prvu srpsku video školu badmintona koja bi, nakon kvalitetne tehničke obrade, trebalo da postane osnovni edukativni materijal. Poseban doprinos uspešnoj realizaciji XII Međunarodnog badminton kampa ’’Karataš 2010’’ dali su treneri i igrači iz Banja Luke i Prijedora koji su svojim prisustvom učinili sportski ali i društveni aspekt kampa sadržajnijim.
-Podrška Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, saobraćajnog preduzeća ’’Lasta’’ kao i  izuzetno gostoprimstvo domaćina, doprineli su da XII Međunarodni badminton kamp ’’Karataš 2010’’ bude realizovan na najvišem nivou. Pored napornog i kvalitetnog rada, dobre atmosfere i izuzetnog zalaganja reprezentativaca Srbije i Republike Srpske, posebno raduje činjenica da je u okviru kampa sprovedena edukacija profesora fizičkog vaspitanja i nastavnika iz preko 10 gradova. Mlad i stručan tim Badminton saveza Srbije iskoristio je mogućnosti kampa da visoka dostignuća srpske trenerske struke prenese u formu video škole što će, sigurno, biti od neprocenjivog značaja za dalji razvoj olimpijskog badmintona u Srbiji – izjavio je Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije.
Povezana vest:  Zavod za sport i medicinu sporta proslavio 59. rođendan