maksa1SP MOSKVA 2010

Maksimović bez medalje, danas Štefanek, Balo i Spasić

 

Prvog dana svetskog prvenstva u Moskvi, u grčko rimskom stilu, Srbiju je predstavljao Aleksandar Maksimović u kategoriji do 66 kilograma. Dvostruki juniorski evropski prvak i juniorki vicešampion sveta u kategoriji do 66 kilograma, član beogradskog Partizana Maksimović izgubio je u osmini finala i oprostio se od medalje na planetarnom skupu.

Naime, Maksimović je bio slobodan u prvom kolu da bi u drugom pobedio Tudora Gaivana sa 2:1 u rundama (5:1,0:1,0:2). uU osmini finala Maksimović se namerio na Ukrajinca Armena Varadanijana. Rvač bivše sovjetske republike imao je više sreće u tom meču. Sve tri runde vodila se rovovska borba. Prvu rundu dobio je Maksimović sa 1:0 da bi naredne dve dobio Varadijan sa po 1:0.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, REZULTATI, Dva zlata za rvače Rusije

Pošto je Ukrajinac otišao do finala Maksimović se našao u repasažu a u prvom kolu se sastao sa Francuzom Fabijenom Fransoom Ženom. Ovog puta Maksimović je rvao samo dve runde jer je Francuz prvu deonicu dobio sa 4:2 a u drugoj mu je bilo dovoljno samo 1:0 da bi prošao dalje.

Danas na strunjaču izlaze preostala trojica srpskih takmičara.

Povezana vest:  Mladen Kecman smenjen sa mesta generalnog sekretara RSS

Davor Štefanek ima najvbeće šanse da stigne do medalje. U prvom kolu, u kategoriji do 60 kilograma momak iz Subotice je slobodan a u osmini finala čekaće boljeg iz meča Dilšod Aripov (Uzbekistan) – Čez Džermija Dejvis (SAD). U grani žreba gde se nalazi Štefanek nalaze se još rvači Azerbejdžana – Hasan Alijev, Bugarin Ivo Serafimov i Finac Tapani Jarko Ala Huiku.

Petar Balo (do 84 kg) nije imao preterane sreće u žrebu. Već u prvom kolu Balo će rvati sa predstavnikom Kirgizije Ulubekom Karačoholčovim a ako njega prođe nalateće, najverovatnije na odličnog Turčina Nazmija Avluku koji u prvom kolu rve sa Korejancem Jeolom Si Lijem.

Povezana vest:  Rvači i džudisti Radničkog na putu za Šabac

Ni kolos iz Kragujevca, Kragujevčanin Miloš Spasić nije imao mnogo sreće u žrebu. Na prvom nastupu na svetskom prvenstvu Spasić će u prvom kolu rvati sa Gruzijcem Guramom Perselidzeom. Ako nekako Spasić prođe ovog protivnika u narednoj rundi takmičenja će rvati sa boljim iz meča Murat Ramonov (Kirgizija) – Hirokazu Shinjo (Japan).

PHOTO: ataimages.rs