partizan_maribor_beograd_golman_mart_2HOKEJ NA LEDU

Hokejaši Partizana napadaju trofej u Slohokej ligi

 

Hokejaši Partizana utakmicom protiv Triglava iz Kranja u subotu počinju takmičenje u slovenačkoj Slohokej ligi, a kapiten crno-belih Marko Milovanović ocenio je danas da ekipa ima kvalitet da osvoji trofej.

-Neće nam biti lako protiv Triglava, jer smo imali kratak pripremni period za ovu sezonu. Tek smo 6. septembra počeli da treniramo u hali na Novom Beogradu, a na led u Pioniru smo izašli 15. septembra. Ipak, ubeđen sam da nikome neće biti lako da nas pobedi u Beogradu. Prošle godine to je uspeo samo Maribor – izjavio je Milovanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pionir će igrati za treće mesto u Svetskom kupu u Skoplju

Duel Partizana i Triglava u prvom kolu igra se u subotu od 17.30 u hali Pionir.

Crno-beli su u odnosu na prošlu sezonu značajno izmenili sastav, a najveća pojačanja su slovenački internacionalci Mitja Stolar I Anže Terlikar. U klub je došli i Kanađani Met Henson, Patrik Ule I DŽeret Konkl, a na golu će stajati Amerikanac DŽon Marej.

-U odnosu na prošlu sezonu imamo više iskusnijih igrača, stranaca. Tu je Konkl, slovenački reprezentativci… Mislim da imamo jaču ekipu nego u prethodnoj sezoni – dodao je Milovanović.

Povezana vest:  Silva Stojanović suspendovana na šest meseci zbog dopinga

Partizan je u novu sezonu ušao i sa novim trenerom, Pavelom Kavčičem, koji je 1986. godine odveo crno-bele do titule šampiona u tadašnjoj Jugoslaviji.

-Vraćam se na dobro poznato mesto, u najveći grad bivše Jugoslavije. Ovde sport ne da nije stao, nego je otišao još dalje. Poznajem veliki broj igrača, jer sam prošle sezone vodio Maribor u finalu protiv crno-belih. Nadam se da ćemo zajedno uraditi dobar posao – kazao je Kavčić.

Slovenački stručnjak čestitao je fudbalerima Partizana plasman u Ligu šampiona, teniserima Srbije ulazak u finale Dejvis kupa, a košarkašima Srbije osvajanje četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu.

Povezana vest:  VAZDUHOPLOVSTVO, Četiri svetske medalje za srpske raketaše

Ove sezone u Slohokej ligi takmičiće se deset ekipa, od kojih sedam iz Slovenije: Maribor, Triglav, Jesenice, MK Bled, HDD Bled, Slavija i Mladost. Pored šampiona Srbije, igraće i predstavnik Hrvatske,

Zagreb i austrijski Grac.

Liga se igra po trokružnom ligaškom sistemu, a nakon 27 utakmica, osam prvoplasiranih ekipe nastavlja takmičenje u plej-ofu. Četvrtfinale i polufinale plej-ofa igra se na dve, a finalna serija na tri pobede.