mladjan_dinkicSKIJANJE

Predsednik SSS Mlađan Dinkić podneo ostavku

 

Predsednik Skijaškog saveza Srbije Mlađan Dinkić podneo je danas ostavku na tu funkciju, navodeći kao razlog zauzetost obavezama koje ima kao potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja.

-Zbog sve većih obaveza koje imam kao potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja, nisam u mogućnosti da i dalje vodim Skijaški savez Srbije, te vas molim da razumete i uvažite moje razloge za ostavku – navodi se u pismenoj ostavci dosadašnjeg predsednika SSS.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Stoh pobedio u Zakopanama

U ostavci Dinkića izražava se zadovoljstvo rezultatima postignutim u poslednje tri godine u skijaškom sportu Srbije.

-Kada sam pre tri godine prihvatio da budem predsednik SSS, sa zadovoljstvom sam pred sebe i saradnike postavio važne zadatke za razvoj skijaškog sporta u Srbiji. Zadovoljan sam postignutim rezultatima. Verujem da smo za ove tri godine uspeli da omasovimo rekreativno skijanje, obrazujemo trenere, revidiramo statut, obezbedimo adfekvatan budžet za normalne pripreme svih selekcija i pokrenemo razvoj vrhunskog skijanja – navodi se u obrazloženju ostavke.

Povezana vest:  Uskoro sportska saradnja Srbije i Kube

Dosadašnji predsednik SSS istakao je da je poseban akcenat stavio na rad sa mlađim kategorijama.

-Postavili smo i koncept saveza po ugledu na najuspešnije svetske skijaške saveze. U protekle tri godine obezbeđeno je stabilno fuinansiranje i objektivni sistem korišćenje sredstava iz budžeta po prioritetima – naveo je Dinkić.