Drzavno_prvenstvo_junioriSKVOŠ

 

Anja Trifunović i Nikola Bogojević osvojili titule juniorskog prvaka Srbije

 

U beogradskom SquashLand-u odigrano treće juniorsko prvenstvo Srbije. Nova prvakinja Srbije u juniorskoj konkurenciji postala je Anja Trifunović iz Beograda. Ona je, relativno lako, savladala sve svoje protivnice i bez izgubljenog seta osvojila titulu. U finalnom meču suprostavila joj se Aleksandra Peleksić. Meč je bio zanimljiv, odigrano je dosta dobrih poena, devojke su dale svoj maksimum! Odnos snaga ove dve takmičarke na kraju se i potvrdio, Anja je pobedila rezultatom 3/0. U meču za treće mesto igrale su Katarina Jeremić i Lana Prokić. Ovaj meč bio je najzanimljiviji u ženskoj konkurenciji. Katarina je pobedila rezultaom 3/1, a svi setovi odigrani su na razliku!

Povezana vest:  Er Nju Zeland dobio prvi A320dizajniran po porudžbini za ragbi kampanju “Crazy About Rugby”

U muškoj konkurenciji titulu je, ponovo, osvojio Nikola Bogojević iz Novog Sada. Nikola je imao teži zadatak jedino u finalu protiv Nikole Filipovića. Ovaj meč je bio najbolji na turniru, mnogo lepih poteza i kreativnih poena. Od Filipovića se očekivalo više, pogotovo posle osvajanja prvog seta! Posle toga, bez razloga, mu je pala koncentracija i nije mogao da uđe u visok ritam koji je diktirao njegov protivnik. Bogojević je, s druge strane, ostvario ono što se od njega očekivalo, odbranio je titulu! U meču za treće mesto, sjajan meč odigrali su Dušan Šikman i Aleksandar Šofranac. Šofranac je osvojio prvi set i delovalo je da ima meč u rukama. U nastavku je dopustio da mu pažnja ode na sudiju i publiku. Šikman je to iskusno iskoristio, smirio je reakcije, organizovao svoju igru i osvojio tri seta za redom.

Povezana vest:  Američki fudbal – SAFS LIGA. 1. KOLO, Prva pobeda Pantera, Odmetnici trijumfovali u Kraljevu

Najmlađi takmičari na ovom prvenstvu bili su Anđela Vrgotić i Andrej Nikolić, oboje iz Beograda. Squash Asocijacija Srbije čestita pobednicima i zahvaljuje se svima na učešću!

 

Konačni plasman:

JUNIORKE

 

1.Anja Trifunović

2.Aleksandra Peleksić

3.Katarina Jeremić

4.Lana Prokić

5.Anđela Vrgotić

6.Ana Plamenac

 

 

JUNIORI

 

1.Nikola Bogojević

2.Nikola Filipović

3.Dušan Šikman

Povezana vest:  ŠAH PRVENSTVO SRBIJE, Sutra odluka o novom ekipnom prvaku Srbije

4.Aleksandar Šofranac

5.Đorđe Bibić

6.Andrej Nikollić