Zavarko i Barac SAMPIONI SVETA IZ BANJALUKE U MIKSUKUGLANJE

 

Selektori odredili širi spisak za SP u Ricingu

 

Selektori kuglaških reprezentacija Srbije Miloš Ponjavić (seniori) i Mirko Čukvas (seniorke) saopštili su spiskove za pojedinačni Šampionat sveta čiji će domaćin biti Ricing u Austriji od 24. do 30. oktobra.

Selektor Čukvas je sveo spiska na šest putnica za Ricing i za svetske titule igraće Liva Santo (Pionir, Subotica), Nevenka Joković (Pionir), Zorica Barać (Apatin), Marija Gajin (SPC Vojvodina), Nataša Savić (Apatin) i Renata Vilov (Pionir).

– Pripreme ćemo održati od 18. do 21. oktobra u Vrbasu – kaže Čukvas. – Srbija je dobila čak šest mesta za šampionat sveta u Ricingu što je i priznanje za dobre rezultate na SP u Banjaluci 2008. kada smo osvojili dva zlata, tri srebra i jednu bronzu. U skladu sa propisima Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC Liva Santo i Nevenka Joković, koje su osvojile srebrne medalje u pojednačnoj konkurenciji, odnosno sprintu u Banjaluci su nosioci u kosturu za žreb.

Povezana vest:  NA KRILIMA IZNAD KNJAŽEVCA

Selektor Ponjavić je odučio da do priprema na listi ima čak deset kuglaša, a da tek posle okupljanja u Vrbasu saopšti šestoricu koji će putovati u Ricing. Na listi su: Vilmoš Zavarko (Sport, Podbrezova), Daniel Tepša (Beograd „Poštanska štedionca“), Jovan Ćalić (Sport, Podbrezova), Čongor Baranj (Senta), Goran Čaluković (Metalac, Gornji Milanovac), Arpad Antal, Goran Ostojić (obojica Beograd „Poštanska štedionca“), Tibor Sel (Segedin),Uroš Jagličić (Metalac) i Robert Ernješi (Senta). Nosioci u žrebu su Zavarko i Ćalić.

Povezana vest:  DIZANJE TEGOVA, Bivši evropski šampion Orsag pozitivan na doping

– Odlučio sam da još malo sačekam, dosta igrača će od 6. do 9. oktobra igrati u Svetskom kupu i Kupu Evrope u svojim klubovima tako da ću pratiti rezultate koji će biti dobar pokazatelj na dve nedelje pre šampionata – istakao je Ponjavić.

U Banjaluci 2008. Srbija je bila najuspešnija nacija sa 187 bodova ispred Mađarske sa 162 i Nemačke sa 152. Zlatne medalje osvojili su u miksu Zorica Barać i Vilmoš Zavarko kao i Vilmoš Zavarko u sprintu, srebrom su se okitili Livia Santo u pojedinačnom delu, Nevenka Joković u sprintu i Vilmoš Zavarko u kombinaciji, dok je bronzu u sprintu osvojio Jovan Ćalić. Nevenka Joković je bila četvrta u pojednačnom delu a istu poziciju zauzeo je i Jovan Ćalić u kombinaciji.

Povezana vest:  KUGLANJE, U znaku SPC Vojvodine i Crvene zvezde