detalj sa savske pedaleSa Biciklističkim savezom Beograda na Savsku pedalu u subotu

 

Biciklistički savez Beograda organizovaće u subotu 2. oktobra osmu „Savsku pedalu“, rekreativnu turu od Beograda do Sportskog centra Surčin.

– Ova manifestacija uvek privlači veliku pažnju ljubitelja vožnje bicikla i očekujemo da se i ovog puta okupi veliki broj zaljubljenika u priodu i rekreaciju – kaže predsednik BS Beograda Nebojša Popov. – Akciju organizujemo u okviru programa Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i BS Beograda za razvoj i popularozaciju bicikla kao najjeftinijeg i ekološkio najčistijeg vida prevoza, ali i najzdravijeg oblika rekreacije.

Povezana vest:  Miloš Borisavljević pobedio trku „Olimpijske nade“ u Beogradu

Okupljanje je u 9,30 časova ispred Delta sitija na Novom Beogradu. U 10 časova karavan učesnika krenuće ka Surčinu, u pratnji redara, lekarskog vozila, mehaničara i minibusa za one koji ne mogu da izdrže ceo put (25 km u jednom pravcu).

Kako je istakao sekretar BS Beograda Ranko Marić, tura nije trka i voziće se brzinom do 22 km na čas, koju mogu svi da izdrže. Predah od 15 minuta planiran je kod Opštine Surčin, a po dolasku u sportski centar učesnici će imati priliku za zabavu i druženje sve do 15,30 časova kada je okupljanje za povratak u Beograd. Organizatori će nagraditi najstarijeg i najmlađeg učesnika kao i najbrojniju porodicu. Dolazak kod okretnice tramvaja u Ulici dr Ivana Ribara na Novom Beogradu je oko 17 časova, a u slučaju potrebe napraviće se i mali predah.

Povezana vest:  Aleksa Veličković završio juniorsku „Trku mira“ na 37. mestu