nhl_logoNHL

 

Detroit započeo sezonu pobedom

 

Red Wings su u prvoj utakmici nove NHL sezone upisali uverljivu pobedu. Na domaćem su ledu savladali Anaheim Duckse sa 4:0.

 

U strelce su se kod Red Wingsa upisali Johan Franzen, Mike Modano, Pavel Dacjuk i Dan Cleary, dok je golman Jimmy Howard skupio 21 obranu i tako četvrti put u karijeri sačuvao mrežu netaknutom.

Povezana vest:  ŠAH, Azerbejdžan i Ukrajina evropski prvaci u šahu

 

Posebno je interesantan gol Modana, 40-godišnjeg američkog centra koji je dao prvi put u dresu Red Wingsa otkako je prešao u njihove redove u avgustu, nakon što su u Dallas Starsima zaključili da im više ne može pridonositi nakon 16 sezona provedenih u njihovim redovima, a 20 ukupno u NHL ligi.

 

Modano je inače najefikasniji Amerikanac u istoriji NHL lige sa 1360 poena (558 golova).

Povezana vest:  Počinje nova sezona najekstremnije trke na klizaljkama

 

U dve NHL utakmice odigrane na evropskom tlu Carolina je i drugi put u dva dana u Helsinkiju pobedila Minnesotu, ovog puta 2:1 nakon penala, dok je San Jose u Stockholmu bio bolji od Columbusa 3:2.

 

U redovima Caroline valja izdvojiti golmana Cama Warda sa 41 obranom, kao i rookieja Jeffa Skinnera koji je postigao jedini gol u izvođenju penala. U švedskoj prestolnici odlučujući je gol za pobedu Sharksa dao je Logan Couture s igračem više sredinom poslednje trećine.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kuglašice subotičkog Pionira i kuglaši Sporta iz Podbrezove u finalu Lige šampiona

 

NHL liga, petak:

 

Carolina – Minnesota 2:1, penali

Columbus – San Jose 2:3

New Jersey – Dallas 3:4, produžetak

Detroit – Anaheim 4:0

Ottawa – Buffalo 1:2

Atlanta – Washington 4:2