Hokej 178NHL

 

Aktuelni šamopin Chicago Blackhawksa opet pretrpeo poraz

 

Aktuelni prvaci NHL lige, hokejaši Chicago Blackhawksa, i dalje se muče na otvaranju nove sezone. Nakon četvrte utakmice upisali su samo jednu pobedu.

U sredu su na ledu svoga United Centra izgubili od Nashvillea s 3:2. Pogoci mladih zvezda Patricka Kanea i Jonathana Toewsa nisu bili dovoljni prvacima koji su na ulasku u poslednju trećinu vodili s 2:1. Ali, u završnom su periodu preokret režirali Colin Wilson i Joel Ward za drugu pobedu Predatorsa u isto toliko utakmica.

Povezana vest:  Otvoren australijski trening kamp u Italiji

U sličnim problemima kao Chicago je i njihov prethodnik na mestu prvaka Pittsburgh. Penguinsi su se s početkom nove sezone preselili u novoizgrađeni Consol Energy Center, ali u njemu ni u trećem pokušaju nisu pronašli put do pobede. Sidney Crosby je u sredu postigao svoj prvi pogodak ove sezone, ali bio je to samo gol za ublažavanje poraza od Toronta (4:3). Maple Leafsi su tako u sezonu krenuli sa savršenih 3:0, prvi put nakon 1999/2000.

Povezana vest:  NHL rezultati, sreda 10. februar

Do prve su pobede sezone došli New Jersey i Anaheim. Devilsi su slavili u gostima kod Buffala (1:0) pogotkom Ilje Kovaljčuka u produžetku, dok je Anaheim nakon tri gostujuća poraza napokon odigrao utakmicu na svome ledu i odmah stigao do pobede. Pao je Vancouver s 4:3, a u sjajnom se izdanju kalifornijskim navijačima predstavio kapetan Ryan Getzlaf s golom i tri asistencije.

Povezana vest:  Izvršni komitet ISSF predlaže nove promene pravila i kalendara

Aleksandr Ovečkin i Nicklas Backström su ubeležili po pogodak i asistenciju za treću uzastopnu pobedu Washington Capitalsa, u sredu su bili bolji od New York Islandersa s 2:1.

 

 

 

NHL liga, sreda:

 

Washington – NY Islanders 2:1

 

Buffalo – New Jersey 0:1, produžetak

 

Montreal – Tampa 3:4, produžetak

 

Pittsburgh – Toronto 3:4

 

Chicago – Nashville 2:3

 

Anaheim – Vancouver 4:3