kriket_tasmajdan_1KRIKET

 

Održan prvi Kup balkanskih gradova

 

 

U subotu i nedelju na fudbalskom terenu RZS na Košutnjaku odigran je prvi međunarodni kriket turnir u Srbiji, „Kup balkanskih gradova“. Ekipe Beograda, Čačka, Skoplja i Ljubljane u vrlo teškim vremenskim uslovima uspele su da malobrojnim gledaocima pruže priliku da posmatraju četiri kvalitetna i neizvesna meča.

Prvo polufinale bilo je susret dva domaća tima i odigrano je po kiši i mokrom terenu što je doprinelo prilično slaboj utakmici. Posle bledog izdanja Beograđana u prvom iningsu, Čačak, zaslugom pre svega na ovom turniru vrlo raspoloženog Vidžaja Perumalsamija, dostigao je skromnih 59 trčanja već u osmom overu. Kiša je u međuvremenu prestala tako da se teren do početka drugog polufinala prosušio, te je igra bila na dosta višem nivou u odnosu na prethodni meč. Ljubljana je delovala dosta ubedljivo te se činilo da će postignutih 97 trčanja biti dovoljno za pobedu. Međutim , tada na scenu stupa najbolji igrač turnira, Harsha, koji je ubojitim udarcima vrlo brzo podigao skor Makedonaca tako da njegovim saigračima nije bilo teško da nadmaše skor Slovenaca.kriket_tasmajdan_3

Povezana vest:  SP U HOKEJU, Osveta Finaca za OI: Savladali SAD i poslali ih u borbu za ostanak

Vremenske prilike u nedelju su bile znatno bolje tako da su svi timovi prikazali vrlo kvalitetnu igru. U meču za treće mesto Beograd je pobedio Ljubljanu za 6 viketa, ponajviše zahvaljujući sjajnom Magenderu Ćohanu koji je osim 24 trčanja uzeo i četiri viketa i poneo epitet igrača utakmice. Do 13 časova, kada je finale bilo zakazano, teren je bio već potpuno suv, tako da su gledaoci mogli uživati u zaista izuzetno atraktivnom i uzbudljivom meču.

Najbolji igrač Skoplja, Harsha, ponovo je imao svoj dan i bio je prava enigma za bacače Čačka, koji su se takođe mučili sa ekstra poenima. Posebno treba istaći igru mladog Dušana Petrovića, koji je na ovom turniru pojačao Makedonce, i sa 23 postignuta trčanja u svom drugom zvaničnom meču pokazao raskošan talenat. Skopljanci su u svom iningsu postigli ukupno 123 trčanja što je predstavljalo dosta krupan zalogaj za Čačane. Činilo se ipak da popularni „sokolovi“ mogu do pobede nakon što je Vidžaj Perumalsami sa nekoliko brzih „šestica“ uneo nemir u redove gostiju. Ipak, jedan Vidžaj nije bio dovoljan, kao ni solidna partija kapitena, Južnoafrikanca, Henrija Bejka, te su Čačani pognute glave napustili teren nakon postignutih 84 trčanja. Od bacača Makedonaca, naročito se istakao mladi Andrej Tridub sa tri uzeta viketa.

Povezana vest:  U petak i subotu u Beogradu odigrano puno softbol mečeva

Nakon turnira održana je kratka ceremonija dodele pehara i priznanja pokroviteljima turnira – Republičkom Zavodu za Sport i Opštini Čukarica. Predstavnica RZS, Dr. Slavica Đorđević Šaranović uručila je pehar kapitenu pobedničke ekipe Čenakesaravedi Naliju, dok je g. Marko Rackov iz Opštine Čukarica uručio plakete kapitenima ostalih učesnika.

 

Rezultati mečeva:

 

Polufinale:

Povezana vest:  Grad obezbedio sredstva za šest velikih sportskih takmičenja

 

Beograd 59 – Čačak 60/2; Čačak pobedio za 8 viketa.

 

Ljubljana 97/6 – Skoplje 98/2; Skoplje pobedilo za 8 viketa.

 

Utakmica za treće mesto:

 

Ljubljana 87 – Beograd 88/5; Beograd pobedio za 5 viketa.

 

Finale:

 

Skoplje 123/6 – Čačak 84; Skoplje pobedilo za 39 trčanja.

 

Igrač turnira: Harsha (Skoplje)

 

MVP finala: Petrović (Skoplje)

PHOTO: ataimages.rs