mladenovacAMERIČKI FUDBAL, JUNIORSKA LIGA SRBIJE

 

Juriš Veprova na bedem Forestlendersa

 

Obzirom da su poslednji meč dobili službenim rezultatom, kragujevački Wild Boarsi će tek u četvrtfinalu plej ofa, u subotu 23. oktobra od 14 časova odigrati svoj premijerni meč u ovom juniorskom šampionatu pred svojom publikom na stadionu FK „Sušica“.

Dve pobede u prva dva kola u Kraljevu i Čačku, odredile su Kragujevčane kao jedne od najozbiljnijih favorita u ovogodišnjem takmičenju. Međutim, duel sa Mladenovčanima niko u šumadijskoj prestonici ne doživljava kao lagan, jer na oprez poziva veliki broj reprezentativaca u redovima Forestlandersa.

Jedan od trenera Kragujevčana Predrag Šćekić, o meču koji su mnogi proglasili derbijem četvrtfinala plej ofa Juniorske lige Srbije, kaže:

– U subotu očekujem utakmicu kakva priliči play ofu, a to znači neizvesnu i kvalitetnu. Moje je mišljenje da je ovo najjača utakmica od svih koje će biti odigrane u četvrtfinalu.  Mladenovac je do sada pokazao da je veoma dobra ekipa, koja akcenat stavlja, pre svega, na jaku i agresivnu odbranu.

Povezana vest:  Nacionalna priznanja Lukovskom i Višackom

Sa druge strane, Šćekić šansu svog tima vidi pre svega u slabostima napada Forestlandersa.

– Smatram da im je napad slabiji deo tima, jer njegovu okosnicu čine igrači kojima je primarna pozicija u odbrani. Mladenovčani forsiraju napad trčanjem i nadam se da ce naša odbrana prevođena mladim reprezentativcima Novakovićem, Filipovićem i Radojičićem imati odgovor na to. Forestlandersi su skup zaista dobrih atleta, mladih reprezentativaca, ali igranje sa obe strane lopte uzima danak i mislim da ako Divlji veprovi uđu u svoj prepoznatljivi ritam, neće dati Forestlandersima šansu za eventualno iznenađenje na stadionu u Sušici.

Povezana vest:  GIMNASTIKA, SP ROTERDAM, Prvi dan finalnih borbi po spravama - Mustafina pokupila dva srebra

Mladenovčani su već u prvom kolu umalo napravili iznenađenje, kada su Vukovi uspeli da izbegnu poraz na svom terenu. Pojačani povratnicima iz Plavih zmajeva, Forestlandersi predstavljaju vrlo jakog rivala, vrednog svakog poštovanja.

– Zadovoljni smo postignutim rezultatom do sada i ispunili smo sve zacrtane ciljeve. Sastavili smo juniorsku selekciju, imamo dobar fond mladih i talentovanih igrača i pokazali smo da možemo ravnopravno da igramo američki fudbal sa ekipama koje imaju svoju juniorsku selekciju duži niz godina i realno su kvalitetnije od naše – rekao je najpre Željko Srećković, trener juniora Forestlandersa.

Duel protiv Wild Boarsa na stadionu u Sušici Mladenovci gledaju kao nagradu za dosadašnji rad.

Povezana vest:  BALKANSKI DRESURNI ŠAMPIONAT 2012, Srbija osvojila 3. mesto

– Očekuje nas meč koji je bonus na učinjeno u ovoj sezoni. Nemamo imperativ pobede, ali očekujemo da posle propuštene šanse protiv Vukova ostvarimo pobedu nad drugim velikanom američkog fudbala. Imali smo dve nedelje da spremimo ekipu i verujemo u pobedu. Smatram da naša snaga nije samo u nekolicini iskusnih i izuzetno kvalitetnih igrača, koji nesumljivo vode ekipu. Igrači se druže i van treninga, imamo tim u pravom smislu te reči i pred svaki meč spremamo game-plan, gledamo naše snimke i snimke protivnika. Spremili smo odgovor na stil igre Kragujevca i sa nestrpljenjem očekujemo meč, mislim da sa razlogom naša utakmica ima epitet derbija kola.