Wild Boars_1AMERIČKI FUDBAL

 

Polufinale plej ofa Juniorske lige Srbije

 

Večiti derbi na Adi

 

Prava poslastica polufinala Juniorske lige Srbije u američkom fudbalu, biće subotnji meč između beogradskih Vukova i kragujevačkih Wild Boarsa. Duel tih rivala, koji su odigrali prvu utakmicu u istoriji američkog fudbala (2003. godina), a tokom sedmogodišnje istorije ovog sporta uglavnom odlučivao oko titule, ima snagu večitog derbija.

Sistem takmičenja po regionalnom principu, učinio je da se ova dva tima po prvi put u istoriji plej ofa sastanu pre finala. Meč koji se igra u 30. oktobra, na stadionu sa veštačkom travom na Adi Cigalniji počinje u večernjem terminu od 20 časova.

– U subotu nas očekuje jako teška i značajna utakmica – rekao je lajnbeker Vukova Srdjan Rudić. – Za nas sigurno najteža u ovogodišnjoj juniorskoj sezoni, jer jedan od najvećih rivala dolazi na Adu.  Znam da neće biti nimalo lako, ali isto tako znam da ćemo dati sve od sebe. Kragujevac ima izuzetno dobar i iskusan tim. Kvalitet oba tima je lako uočljiv i ovo će nesumljivo biti jako zanimljiva utakmica. Igracemo jako kao i u predhodnim mečevima i nadam se da ce Ada ostati neosvojena.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Takmičenje u Harahovu pomereno za nedelju

Kragujevčani su već navikli da bitne mečeve igraju na strani. Tako je bilo i u grupi, gde su odlučujuće duele za plasman u plej of odigrali u gostima protiv Kraljevo Royal Crownsa i Čačak Angel Warriorsa. Pokazali su da umeju da igraju pod pritiskom, a sada ih očekuje još jedno iskušenje.

– Vukovi su nesumljivo pokazali konstantan napredak tokom trajanja cele lige i uspeli su da lagano asimiliraju sve pridošlice u tim. To je upravo rezultovalo time da im je svaka naredna utakmica bolja od prethodne. Sa druge strane naš tim je u četvrtfinalu malo izgubio oštrinu i fokus. Odlučivaće nijanse i broj kaznenih jardi koje timovi budu napravili. Zbog prednosti domaćeg terena svesni smo da su Vukovi blagi favorite – rekao je trener Divljih veprova Aleksandar Ristić.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Vukašinovićeva i Šunjevarićeva srebrne, Saviću bronza na Omladinskom kupu „Valter“

Pancevo KlekNišta manje zanimljivo neće biti ni u Pančevu, gde će u nedelju, na stadionu SRC „Mladost“ od 13 časova, domaći Panteri po drugi put ove sezone ukrstiti koplja sa Klek Knightsima. U tom meču, iako se igrao u Zrenjaninu, Panteri su bili ubedljivi (33:0), ali su Vitezovi u međuvremenu značajno podigli formu i zabeležili najubedljiviju pobedu u četvrtfinalu – slavili protiv Grofova u gostima 47:0.

– Sve utakmice u plej ofu su teške, tako da ne mislim da će ova koja nam predstoji da bude drugačija. Vitezovi su odlična ekipa, sa nešto kraćom klupom. Međutim, iskusni pojedinci su tu da izvuku ekipu kada je teško. Fizički su dosta jači i krupniji od nas, ali “um caruje, snaga klade valja“ – rekao je Vojislav Milenković, kvoterbek Pantera.

Povezana vest:  Nikola Đukić prvak Crne Gore u šahu

Klečani nemaju šta da izgube u ovom meču, jer su Panteri proglašeni za favorite.

– Utakmica sa Pančevcima za nas predstavlja i više od utakmice. To što su nas pobedili u regularnom delu meča, nema nikakvog značaja, jer su eliminacione borbe nešto sasvim drugačije. Odbrana je ispravila greške koje je pravila u prvom susretu i sigurno neće dozvoliti protivniku da lako napreduje, kao što je to tada bio slučaj. Nadamo se finalu – rekao je Dejan Zeković, defanzivni bek Vitezova.