sala za igru

ŠAHOVSKA OLIMPIJADA ISTANBUL 2012

Pobede srpskih šahista i šahistkinja

 

U prvom kolu šahovske Olimpijade, koja je danas počela u Istanbulu, muška reprezentacija Srbije pobedila je Mijanmar rezultatom 3,5:0,5, dok je naša ženska selekcija savladala Jamajku sa maksimalnih 4:0. Kao što se očekivalo, naše selekcije na startu nisu imale većih problema, jer je razlika u kvalitetu bila velika i ostvarile su očekivane ubedljive pobede.

Povezana vest:  Državno juniorsko prvenstvo 2015. u skvošu

Šahisti su na drugoj, trećoj i četvrtoj tabli zabeležili sigurne pobede, a naš najbolji igrač Ivan Ivaničević na prvoj tabli nije ostvario prednost protiv intermajstora Htuna Zava Vijna i u topovskoj završnici sa po dva pešaka morao je da remizira.

Šahistkinje su dosta lako ostvarile pobede na sve četiri table, što će im sigurno pomoći da u naredne duele uđu sa dosta samopuzdanja.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Dragan Šolak među vodećima na Bosna openu 2010

Srbija – Mijanmar 3,5:0,5 (Ivanišević – Vijn remi, Tun Vin – Robert Markuš 0:1, Miloš Perunović – Naing Mio 1:0, Moe Aung – Nikola Sedlak 0:1).

Srbija – Jamaka 4:0 (Nataša Bojković – Debora Ričard Porter 1:0, Krišna Grej – Marija Manakova 0:1, Anđelja Stojanović – Hui Šu 1:0, Arijel Baret – Marija Rakić 0:1).

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Von najbrža u Banskom