partizan_bled_slohkej_2SLOHKEJ LIGA

Hokejaši Partizana dočekuju Jesenice

 

Crno beli hokejaši će u dvanaestom kolu Slohokeja, sutra u subotu 6. novembra, ugostiti u Pioniru tim HD ML Jesenice. Duel velikih rivala se igra u 18 časova, uz direktan prenos na drugom programu RTS-a.

U ovaj duel oba tima ulaze sa pobedama iz prethodnih mečeva, Partizan je slavio protiv HK MK Bled, a Jesenice protiv Maribora.

Meč sa ekipom Jesenica je uvek svojevrstan derbi, jer je Partizan protiv ovog tima igrao čuveno finale u sezoni 1985/86. Tada su crno beli, u dramatičnoj finalnoj utakmici osvojili naslov šampiona SFRJ, nakon boljeg izvođenja penala, vrativši titulu u Beograd posle tri decenije.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Ligeti do trećeg zlata u Šladmingu, Hiršeru srebro

Trener šampionskog tima Partizana iz 1986, Pavel Kavčič, koji je nakon mnogo godina, ove sezone ponovo na klupi Partizana, prokomentarisao je protivničku ekipu:

-Neće biti lako izaći na kraj sa ekipom koja ima jednu od najboljih škola hokeja i najveći broj aktivnih klupskih igrača u svim starosnim kategorijama. Jesenice su ekipa koja je možda jedna od najbržih u Slohokeju, dosta su dobri klizači, ti momci ne znaju kad je kraj trećine ili utakmice, oni klizaju do poslednje sekunde. U prethodnom kolu su protiv Maribora gubili 3:1, ali su se povratili i taj meč dobili sa 4:3. Mi smo već jednom igrali protiv njih u prvom krugu i dobili ih, i to u gostima, što nam mnogo znači pred ovaj meč. Očekujem pobedu, za to se spremamo, ali spremaju se i Jesenice, pogotovo što će sad zbog tog poraza imati motiv više da nas pobede – istakao je trener crno belih.

Povezana vest:  Zlatne medalje za Zarićevu i Mikeca u Budimpešti

Kavčič se osvrnuo i na formu i igre Partizana:

-Mislim da smo dostigli dosta dobar nivo forme, međutim, malo nas je stigao umor. Ali do sada smo naučili kako da sačuvamo više energije i kako da je racionalnije koristimo. Pobeda protiv Bleda je došla u pravi čas, i u ovaj meč ulazimo svežiji – dodao je Kavčič.

Povezana vest:  Ruska klizačica godinu dana suspendovana zbog dopinga

Ulaznice za ovaj meč, po ceni od 250 dinara, mogu se kupiti na blagajni ledene dvorane hale Pionir, koja se otvara u 17:15, u subotu 6. novembra.

PHOTO: ataimages.rs