ilja_kolavljcukNHL

 

Kovaljčuk u produžetku doneo pobedu Devilsima

 

Nju Džerzi Devilsi trenutno su po učinku 28. od 30 NHL ekipa. U petak su u svojoj dvorani ipak napokon pobedili. Dobili su u produžetku Edmonton Ojlerse 4:3.

Gol je nakon 3.5 minute igre u dodanom vremenu postigao Rus Ilja Kovljčuk, potpisnik 100 miliona dolara vrednog ugovora u predsezoni. Prvi je to njegov pogodak nakon sedam utakmica posta i četvrti ove sezone.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Hiršer osvojio četvrtu uzastopnu titulu u Sveskom kupu

Devilsima je ovo prva domaća pobeda u sezoni nakon pet poraza (u regularnom dijelu) i dva poraza nakon remija.

Pitsburg Pinguinsi su došli do treće pobede u osmoj utakmici igranoj u svome novosagrađenom Konsole Enerdži Centru. Nadigrali su Krozbi i društvo Tampu Bej5-1. Jedini gol za goste postigao je najbolji strelac lige Steven Stamkos, 15. ukupno.

Povezana vest:  KUGLANJE, EDB sedmi, Metalac 11. u Kupu NBC federacije u Splitu

U izvrsnom su nizu pobeda Anahajm Duksi, koji su u Kaliforniji nadigrali Dalas Starse 4-2. Finac Saku Koivu (36) dao je svoj peti gol u pet poslednjih utakmica te pomogao produživanju pobedničke serije na šest utakmica. Šest su utakmica u nizu Duksi pobedili poslednji put u proleće 2008. godine, kao aktuelni prvaci. Klupski rekord po pobedama u nizu (7) Anahajm drži iz 1999. godine.

Povezana vest:  KUGLANJE, Partizan pobedio u večitom derbiju, kuglašice zrenjaninskog Kristala uzele bod Jedinstvu u 17. kolu Super lige Srbije

U Arizoni su Feniks Cojotesi pobedili Kaljari Flejmse 5-4. Het-trik je za domaće, prvi u svojoj karijeri, postigao Vernon Fidler.

 

 

 

NHL liga, petak:

 

New Jersey – Edmonton 4-3, produžetak

Pittsburgh – Tampa Bay 5-1

Anaheim – Dallas 4-2

Colorado – Columbus 5-1

Phoenix – Calgary 5-4

Florida – Minnesota 2-1