Omladinska ragbi 13 reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina starosti koje je u subotu završeno u Beogradu. Poslednjeg dana takmičenja na stadionu Nastavnog centra u Makišu mladi srpski ragbisti savladali su Irsku sa 36:24 (12:10).

Sjajan utakmica viđena je na zatvaranju šampionata u kojoj je domaćin posle dosta preokreta uspeo da osigura pobedu. Srbija je vodila tokom većeg dela meča, ali su borbeni Irci držali priključak i pretili sve do samog kraja.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Orlići pali u završnici, Španci ruše veru u zlato

Odlučujući esej dao je Matija Mihajlović u poslednjim trenucima meča, posle odlične timske akcije. Prethodno je kapiten Vladimir Milutinović promašio kaznu, ali su posle dropke sa 20 metara igrači Srbije osvojili loptu i u nastavku akcije poentirali.

-Veliki rezultat za nas, pošto smo završili turnir sa dve pobede i jednom porazom što je bio i nap cilj na početku takmičenja. Naš rezultat pogotovu dobija na težini ako se uzme u obzir da smo igrali sa najmlađim timom na turniru i sa samo četiiri igrača koji su izlazno godište – rekao je posle meča tim menadžer Srbije Slobodan Manak.

Povezana vest:  NHL rezultati, sreda 9. decembar

Tokom da igraju se preostali mečevi na turniru za plasman a u centru pažnje je finale između Engleske i Francuske. Takođe, Beograd je uporedo sa završnim mečevima domaćin godišnjeg Kongresa Evropske ragbi liga federacije, dok je juče održan i šampionat Balkana u ragbiju 9 gde je Turska u finalu savladala Srbiju sa 14:10.

 

SRBIJA – IRSKA 30:24 (12:10)

Povezana vest:  KUGLANJE, Kličarić pobedio na Banjici

SRBIJA: Jakovljević, Mihajlović, Bijorac, Arnold, V. Tomić, Krstić, Marjanović, Janković Smit, Stoiljković, Milutinović, Marolt, Dragišić. Rezerve: M. Tomić, Ivanković, Simović, Stanković.

IRSKA: Kuran, E. Smit, K. Smit, Varga, Felous, Godar, Doneli, Toger, Kalen, Mulvenij, O’Nil, Kromi, Dž. O’Saliven. Rezerve: Batišhil, Majkl, Gardiner, S. O’Saliven.

Stadion: NC Makiš. Gledalaca: 500. Sudija: Endru Pilkington (Španija). Pomoćnici: Toni Palasios (Španija), Oleksandar Ivčenko (Ukrajina).