belidvor-002Međunarodna Olimpijska porodica na koktelu dobrodošlice na Belom dvoru

 

 

Večeras je Belom dvoru priređen koktel dobrodošlice za učesnike Generalne skupštine  Evrospskih olimpijskih komiteta. Koktelu je prisustvovao i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog.

 

Domaćin na koktelu bila je ministarka Omladine i sporta Republike Srbije Snežana Sardžić-Marković. Ona je poželela dobrodošlicu svim gostima, čestitala Olimpijskom komitetu Srbije 100 godina postojanja i pored ostalog dodala: “Srbija je ponosna na uspehe svojih sportista i ja ovom prilikom želim da taj ponos podelim sa vama. Sa gospodinom Žakom Rogom sam pričala još 2007. godine o strategiji našeg sporta i tada sam dobila puno korisnih saveta.”

Povezana vest:  RAGBI 13, Dorćol ubedljiv u derbiju, Zvezda blizu plej-ofa

 

Beli dvor 1Goste je pozdravio i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

-Dragi prijatelji, Velika je čast i zadovoljstvo što ste nam u godini u kojoj OKS proslavlja 100 godina svog postojanja ukazali tu čast da budemo Vaši domaćini. Sutra nas sve očekuje veliki posao, ali zato večeras imamo priliku da se opustimo i malo uživamo.

Povezana vest:  Informacija sa 10. Sednice Predsedništva OKS

 

Patrik Hiki, predsednik Evropskih olimpijskih komiteta: – U ime svih delegata želim da se zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije i da pohvalim organizaciju događaja. Svi u Evropi smo zadivljeni sportistima iz Srbije i njihovim uspesima. Radujemo se druženju i sastancima u naredna dva dana – rekao je Hiki poželevši srećan rad OKS-u.