endi_marej_kinaATP LONDON

 

Marej osigurao polufinale završnog turnira u Londonu

 

Britanac Endi Marej priključio se Rodžeru Federeru kao drugi teniser koji je izborio plasman u polufinale ATP Finalsa u londonskoj O2 Areni.

Iako mu je za polufinale bio dovoljan i osvojeni set protiv Davida Ferera, Marej je u 3. kolu grupe B s uverljivih 6:2, 6:2 nadigrao Španca po četvrti put u njihovom petom međusobnom meču.

Ferer je kvalitetan period igre imao samo na počecima oba seta. Tako je otvorio meč s vođstvom 2:0, da bi potom izgubio čak sedam gemova u nizu. Kod Marejevog vođstva 6:2, 1:0, Ferer se ponovo sa dva uzastopno osvojena gema vraća u igru, da bi zatim ostao bez gema do kraja seta.

Povezana vest:  Mekinro: Đoković je favorit za osvajanje US Opena

Meč je trajao tek jedan sat i devet minuta, a u njemu je Marej servis suparnika oduzeo čak šest puta.

Peti teniser sveta tako se u polufinale plasirao kao drugoplasirani iz grupe B, iza Rodžera Federera, s dve ostvarene pobede i jednim porazom. Federer je upisao sve tri pobede.

Sutra su na programu mečevi poslednjeg trećeg kola A grupe, u kojima od 15 časova igraju Rafael Nadal (Španija) – Tomaš Berdih (Češka), a od 21 čas Novak Đoković (Srbija) – Endi Rodik (SAD).

Povezana vest:  WTA RIM, Serena Vilijams u finalu turnira u Rimu

U polufinale u konkurenciji dublova večeras su se iz A grupe plasirali Poljaci Marijuš Firstenbereg i Marćin Matkovski savladavši austrijsko-nemački par Jirgen Melcer/Filip Pečner sa 6:3, 7:6 (9:7). Oni su se pridružili Amerikancima braći Bobu i Majku Brajanu, koji su ranije danas pobedili Čeha Lukaša Dluhog i Indijca Leandera Paesa rezultatom 6:3, 6:4.

Sutra su na programu mečevi poslednjeg kola A grupe u kojima od 13,15 časova igraju Nenad Zimonjić/Danijel Nestor – Lukaš Kubot/Oliver Marah, a od 19,15 Maheš Bupati/Maks Mirnji – Vesli Mudi/Dik Norman.

Povezana vest:  FED CUP 2012, Janković: Važno je da povedemo sa 2:0