boris-strelBoris Strel promoter 25. Expo-zima

 

Poznati alpski smučar Boris Strel, prvi jugoslovenski i jedini slovenački pobednik u Svetskom kupu u veleslalomu, otvoriće jubilarni 25. EXPO-ZIM. Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije održava se od 2. do 5. decembra, na kome će Boris Strel biti i počasni gost.

Nekadašnji specijalista za veleslalom – osvajač prvog mesta u Kortini d Ampeco 1981. godine, trećeg mesta na svetskom prvenstvu u Šladmingu 1982. i petog mesta na Olimpijskim igrama u Sarajevu, bio je gost Beogradskog sajma nedelju dana pre početka manifestacije i u razgovoru sa sportskim novinarima izrazio zadovoljstvo zbog učešća na ovoj jedinstvenoj smotri zimskih sportova u regionu.

Povezana vest:  BOB, Povređene dve članice britanskog bob tima

Boris Strel je rekao da je sada član stručnog saveta Skijaške organizacije Slovenije i da radi na uspostavljanju što bolje komunikacije između takmičara i trenera. Skijanje jeste individualni sport ali se trenira kolektivno i stavljane ekipe na prvo mesto donosi dobre rezultate.

Uz napomenu da je i prošle godine posetio EXPO-ZIM, Strel je rekao da je reč o jednoj dobroj manifestaciji koja doprinosi razvoju zimskih sportova, ali da pristup tim sportovima mora da se menja. On je rekao da se na ovim prostorima mora prihvatiti stav da je održavanje opreme veoma važno za bezbedan sport i upravo u tom segmentu je pronašao i svoje mesto u biznisu u Srbiji.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Frojnd pobednik skijaških skokova u Vilingenu

-Ski servis Strel je već otvoren u saradnji sa Ski klubom Royal iz Srbije, ali ćemo ga široj javnosti predstaviti na 25. EXPO-ZIM-u, rekao je Boris Strel. –Prošle godine sam video da serviseri u Srbiji imaju poteškoća jer se promenila tehnologija održavanja skija, pa sam ovom tržištu ponudio znanje, iskustvo i finansijski ulog. Klijentima ćemo ponuditi pristupačne uslove i visok standard usluga. Sarađivaćemo i sa skijašima i sa servisima, za koje ćemo raditi finalne poslove u održavanju opreme.

Povezana vest:  Preminuo poznati navijač Partizana Miša Tumbas

-Opšta sportska edukacija, samodisciplina i sportski način života polazne su tačke za svakog sportistu, pa i skijaša. Pored toga, vrhunski skijaš mora da ima i kvalitetnog trenera, fizički mora da bude jak, a da bi se izdržao tempo, brzina i da bi se eliminisao strah potrebno je i veliko srce, rekao je Boris Strel.