U nedelju od 14:30h Crvena zvezda će se u prvom kolu Čelendž Kupa sastati sa Milomom. To će biti susret najstarijeg protiv najmlađeg kluba u takmičenju.

Čelendž Kup je najstarije i najmosovnije takmičenje na svetu, a crveno-beli ragbisti su prošle godine osvojili sva 4 trofeja na domaćoj sceni i tako osigurali pozivnicu za učešće. Sada imaju priliku da naprave čudo i pobedom protiv Milloma uđu u istoriju kao prvi srpski klub koji je nastupao u ovom najprestižnijem Kup takmičenju.

“Ovo će biti ogroman podstrek za ragbi u Srbiji, pobeda bi za nas bila velika kao ceo svet.” Kaže predsednik kluba Željko Delić

?? Još samo 10 dana! Ko još jedva čeka??? 10 days to go! Who's excited?

Gepostet von Red Star Belgrade Rugby League Club am Donnerstag, 17. Januar 2019

Crvena zvezda ide na teško i daleko putovanje u Kumbriju i gradić Millom gde ih dočekuje najstariji amaterski klub na svetu u prvom kolu Čelendž Kupa, što dodaje još veću težinu ovoj utakmici. Biće veliko iznenađenje ako najnoviji klub u takmičenju pobedi najstariji i veliki podstrek za ragbi u Srbiji.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Prvo zlato za Srbiju, još jedno srebro na EP u Mariboru!

Ragbi Liga klub Crvene zvezde je osnovan 2006. Prvi veliki trofej je došao 2014. osvajanjem Prvenstva Srbije, a od tada klub je išao samo ka boljem i šansa u ovom prestižnom takmičenju je samo potvrda predanog i kvalitetnog rada.

“Svesni smo da ćemo sada zauvek postati deo istorije, a ako budemo napredovali u Kupu to će biti spektakularno za ceo svet ragbi lige. Ako dođemo u kolevku ragbija i ostvarimo pobedu to će zaista biti nešto posebno.” ističe Delić sa velikom dozom entuzijazma.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Hiršer pobedio u slalomu u Adelbodenu

Koliko je ovaj događaj značajan, ne samo za ragbiste u Srbiji, govori i velika medijska pažnja, pre svega BBC-ja koji če uživo prenositi samo ovu utakmicu prvog kola Čelendž Kupa. Utakmica se igra u nedelju 27. januara od 14:30h, a prenos možete da pratite na ovom linku:

https://www.bbc.com/sport/rugby-league/match/EVP2946668?fbclid=IwAR2gsf8VeFT8-tiXm8-KetQ-P9UGQdmRLvCKnMljHk3oz8BZqMnGS8QG2kc