ice_hockeyNHL LIGA

 

Detroit povećao prednost na vrhu, golejada Čikaga i St. Luisa

 

Hokejaši Detroit Red Vingsa su povećali prednost na vrhu Zapadne konferencije. Posle pobede kod San Hozea od 5:3 imaju tri boda više od Dalasa, a pet od Kolorada.

U prvih osam minuta je Detroit dao dva gola (oba je namestio igrač utakmice Henrik Zeterberg), te je sve do kraja čuvao prednost od jednog ili dva pogotka prednosti. Zeterberg je nakon uvodne dve asistencije do 60. minute još postigao i dva pogotka.

Povezana vest:  ŠAH, Ubedljivi poraz naših ekipa

Prava golejada se dogodila na utakmica aktualnog prvaka Čikaga i St. Luisa. Pobedio je domaćin 7:5, iako je na polovini druge trećine imao komotno vođstvo od 5:1. Opuštanje je ponudilo priliku gostima da Čikago napuste s koliko-toliko prihvatljivim porazom. Najbolji igrač na ledu je bio Patrik Kane sa dva pogotka (desetim i jedanaestim u sezoni) i jednom asistencijom, dok je tri put kod pogodaka učestvao Tomaš Kopecki.

Povezana vest:  Karakašević i Rašović dobitnici nagrade za životno delo

Nešvil je na svom ledu pobedio Feniks 3:0, te je time njihov vratar Peka Rine sa 33 odbrane proslavio sedamnaesti „shutout“ (utakmica bez primljenog pogotka) u karijeri. Feniks je, pak, nedavno bio na nizu od sedam pobedničkih utakmica, ali ovim su doživeli drugi poraz zaredom.

Tampa Bej je u pravom smislu reči ukrala pobedu kod Toronta. Devet sekundi pre kraja osnovnog dela utakmice na 3:3 je izjednačio Martin St. Luis, da bi u dodatom vremenu Simon Gagne poentirao za slavlje sastava s Floride u Kanadi.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Određeni juniorski timovi za EP u Mariboru

 

 

 

NHL liga, utorak:

 

Toronto – Tampa Bay 3:4 (nakon produžetka)

 

Nashville – Phoenix 3:0

 

Chicago – St. Louis 7:5

 

Colorado – Atlanta 2:3 (nakon produžetka)

 

San Jose – Detroit 3:5