U prvoj utakmici petog kola SportKlub Prve lige Srbije Vukovi Beograd su u gradskom derbiju savladali Plave zmajeve rezultatom 49:26. Utakmica je kroz tri četvrtine bila neizvesna. U poslednju deonicu Vukovi su ušli sa prednošću od 8 poena tj. jednog poseda lopte, međutim u četvrtoj četvrtini američki RB Džo Berdžeron je sa 3 TD prelomio meč.

Čopor je ipak nastupio bez startnog QB Livaja Planta koji je zbog povreda propustio utakmicu. Na njegovo mesto uskočio je junior Dimitrije Obradinović i odradio dobar posao.

Poentiranje na utakmici otvorili su gosti. QB Zmajeva Džordž Bouven pobegao je odbrani domaćina i trčanjem od 35 jardi stigao je do end zone. Vukovi su odgovorili dugačkim trčanjem Džoa Berdžerona od 55 jardi, koje je kiker Željko Stegnjaja potvrdio šutem za dodatni poen i doneo prvu prednost Vukovima (7:6).

Zmajevi su probali da uzvrate, međutim bili su veoma blizu svoje end zone. Kapiten odbrane Vukova Ivan Nedeljković je to iskoristio, presekao loptu i vratio je za TD (14:6).

Na početku druge četvrtine RB Ivan Pleva vraća Zmajeve u igru. Pretrčao je više od pola terena za svoj i novi TD Zmajeva. Konverzija za dva poena nije uspela i Zmajevi su i dalje bili u zaostatku (14:12).

Zbog neigranja Planta na terenu je mogao da se nađe i drugi strani RB Vukova Džozef Ferguson. On je istrčao za 8 jardi i posle PAT-a povećao prednost na dva poseda lopte (21:12), s kojom se i otišlo na poluvreme.

Mladi Dimitrije Obradinović se upisao i u strelce. U trećoj četvrtini on je uputio pas za Slavoljuba Dukovskog za 15 jardi, ujedno jedini TD Vukova kroz vazduh na ovom meču (28:12). Još značajnija da je činjenica da je ovo i prvi TD Obradinovića u seniorskoj karijeri.

Uzvratio je mnogo iskusniji QB sa druge strane. Bouven je nastavio da iskorišćava uigranost sa WR Aleksom Stanićem, a posle Stanićevog TD, Željko Kostić je realizovao pokušaj za 2 poena i Zmajevi su ponovo imali jedan posed zaostatka (28:20) na kraju treće četvrtine.

Tada se u igri ponovo pojavljuje RB Vukova Džo Berdžeron. Na početku poslednjeg dela pobegao je za 38 jardi, a Stegnjaja je bio siguran (35:20). Poslednji trzaj Zmajevi su napravili ponovo preko konekcije Bouven – Stanić, i to ponovo za 5 jardi, međutim neuspešna konverzija je značilo da su im ponovo potrebna dva poseda lopte (35:26). Ali odbrana Zmajeva nije imala više snage. Berdžeron je posle dva duža drive-a ušao u endzonu posle trčanja od 5 i 12 jardi, a sigurni Stegnjaja je postavio konačnih 49:26.

Dimitrije Obradinović je imao odličan prvi start na poziciji kvoterbeka: „Očekivao sam da će odbrana Zmajeva biti agresivna i da će praviti pritisak na mene. Ali dobro smo počeli i napad je bio sve bolji kako se utakmica bližila kraju. Mnogo mi je značilo za samopouzdanje što mi je klub pružio šansu da startujem i odigram celu utakmicu, kako bih pokazao da mogu da računaju na mene”, izjavio je Obradinović.

Devetnaest godina stariji levi gard Zmajeva Nikola Davidović nije mnogo žalio posle utakmice: „Iako je rezultat na kraju glasio 49:26 gradski rival nije lako izvojevao pobedu. Sve do kraja treće četvrtine utakmica je bila na jedan posed razlike. U poslednjem periodu igre riskirali smo nadajući se izjednačenju, ali nismo uspeli. Domaći su se bolje snašli i uvećali prednost. Odsustvo oba kikera nas je onemogućilo da odradimo uspešne PAT-ove ili čak neki FG i tako lakše privedemo kraju neke drajvove. Okrećemo se divizijskom rivalu iz Jagodine gde pobedom jurimo ulazak u plejof i vrlo moguće ponovni susret sa Vukovima”, rekao je Davidović.

Sutra se igraju preostale dve utakmice petog kola SAAF SportKlub Prve lige Srbije. Od 16 časova Jagodina Black Hornets dočekuje Wild Boars Kragujevac, dok pola sata kasnije počinje duel izmežu Novi Sad Wild Dogs i Inđija Indians.

SBB Vukovi Beograd u sledećem kolu gostuju u Inđiji, dok Zmajevi dočekuju Jagodinu.

SBB Vukovi Beograd 49 : 26 Plavi zmajevi Beograd
Stadion BASK, 18.5.2019. 13.00

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Austrijanci postavili zid i standarde

1/4 – 14 : 6
0:6 Džordž Bouven trčanje za 35 jardi, PAT neuspešan
7:6 Džo Berdžeron trčanje 55 jardi, PAT Željko Stegnjaja
14:6 Ivan Nedeljković vraćanje presečene lopte 15 jardi, PAT Stegnjaja
2/4 – 7 : 6
14:12 Ivan Pleva trčanje 69 jardi, TPC neuspešan
21:12 Džozef Ferguson trčanje 8 jardi, PAT Stegnjaja
3/4 – 7 : 8
28:12 Dimitrije Obradinović pas za Slavoljuba Dukovskog 15 jardi, PAT Stegnjaja
28:20 Bouven pas za Aleksu Stanića 5 jardi, TPC Željko Kostić
4/4 – 21 : 6
35:20 Džo Berdžeron trčanje 38 jardi, PAT Stegnjaja
35:26 Bouven pas za Aleksu Stanića 5 jardi, TPC neuspešan
42:26 Džo Berdžeron trčanje 5 jardi, PAT Stegnjaja
49:26 Džo Berdžeron trčanje 12 jardi, PAT Stegnjaja

 

U Jagodini na terenu FK Morava Ribare, aktuelni šampioni Srbije Kragujevac Wild Boars drugi put ove sezone savladali su domaću ekipu Black Hornets, ovaj put rezultatom 48:18.

Prva četvrtina je bila veoma efikasna, a za to je najzaslužniji bio WR Veprova Stefan Borković. On je prvo za 90 jardi vratio početni kikof, a posle jedinog poentiranja Jagodine u prvom delu igre učinio je istu stvar i to za isti broj jardi. Uz to, QB Džejk Sison je posle posle prvog TD za 30 jardi spojio Filipa Nedeljkovića sa end zonom, a kiker Petar Goić je bio siguran i aktuelni šampioni su već napravili prednost od dva poseda lopte (0:14).

Tada je uzvratila Jagodina. Kristofer Poup je pronašao svog najpouzdanijeg WR ove sezone Bogdana Pavlovića za 8 jardi, ali konverzija za dva poena nije uspela (6:14). Tada je Borković drugi put vratio kikof do kraja, a posle toga Sison je uposlio tajtenda Stefana Đurića koji je postigao TD (15 jardi, 6:28).

Veprovi nisu stali i u drugoj četvrtini mladi Toma Todorović uhvatio je prvi TD pas ove sezone. On je pronašao end zonu za 17 jardi. To je bio prvi put da je Sison od dolaska našao Todorovića za poene (6:35). Potom je poentirao i RB Nik Lasejn, ali i on kroz vazduh. Uhvatio je pas Sisona i posle 35 jardi povećao rezultat na 6:41.

Tada su ponovo proradili Poup i Pavlović, kompletirali pas od 27 jardi za TD i pred poluvreme smanjili rezultat na 12:41.

U trećem periodu viđena je egal utakmica, obe odbrane i oba specijalna tima su bili sigurni i nisu dozvolili nijedno poentiranje.

U poslednjoj deonici prvi su poentirali Jagodinci. Poup je ovoga puta pronašao Aleksandra

Janićijevića za 40 jardi (18:41). Posle sva tri TD-a Stršljeni nisu uspeli da pretvore 2pt konverziju. Šampioni nisu dozvolili da danas izgube bilo koju četvrtinu. Sison je pronašao još jednog juniora, Miloša Petrovića za 4 jarde posle dužeg drive-a, a Hornetsi nisu imali snage da uzvrate još jednom. Goić je šesti put pogodio PAT i postavio konačnih 18:48.

Toma Todorović, mladi WR Veprova, bio je zadovoljan igrom svoje ekipe: „Očekivali smo bolju borbu sa njihove strane, mi smo se spremali kao i za svaku drugu utakmicu i mislim da smo bili veoma koncentrisani. To smo pokazali na terenu i sada se spremamo za poslednje kolo CEFL-a protiv Calanda Broncos-a. Oni će nam biti jedan od najvećih izazova ove sezone. Gledaćemo snimke, jako trenirati i na kraju otići na njihov teren spremni i sigurni u sebe. Biće zanimljiva i teška borba gde ćemo dati sve od sebe”, rekao je Todorović.

Predsednik Jagodina Black Hornetsa Miloš Stanojlović bio je zadovoljan igrom svog tima uprkos porazu: „Naša ekipa je odigrala odlučnije nego u prvom susretu, a primetio se na momente i umor protivnika koji igra već mesec i po dana u nizu. Svakako čestitam protivniku na pobedi, ali i mojim momcima i treneru koji se tek spremaju za velika dela. Prošli smo jednu težu fazu našeg sazrevanja i biće dosta bolje u nastavku sezone”, izjavio je Stanojlović.

U sledećem kolu aktuelni šampioni putuju u Novi Sad na noge Wild Dogs-ima, dok Jagodina gostuje u Beogradu protiv divizijskog rivala Plavih zmajeva.

Povezana vest:  XXII sudar večitih na Adi Cigalniji u subotu

Jagodina Black Hornets 18 : 48 Wild Boars Kragujevac
Stadion FK Morava Ribare, 19.5.2019. 16.00

1/4 – 6 : 28

0:7 Stefan Borković vraćanje kikofa 90 jardi, Petar Goić PAT

0:14 Džejk Sison pas za Filipa Nedeljkovica 30 jardi, Goić PAT

6:14 Kristofer Poup pas za Bogdana Pavlovića 8 jardi, TPC neuspešan

6:21 Stefan Borković vraćanje kikofa 90 jardi, Goić PAT

6:28 Sison pas za Stefana Đurića 15 jardi, Goić PAT

2/4 – 6 : 13
6:35 Sison pas za Tomu Todorovica 17 jardi, Goić PAT

6:41 Sison pas za Lasejna 32 jarde, TPC neuspešan

12:41 Poup za Bogdana Pavlovića 27 jardi, TPC neuspešan

3/4 – 0 : 0
4/4 – 6 : 7

18:41 Poup pas za Aleksandra Janićijevića 40 jardi, TPC neuspešan

18:48 Sison pas za Miloša Petrovića 4 jarde, Goić PAT

U Novom Sadu na terenu SC Sajmište, favorizovani domaćini Wild Dogsi ispunili su očekivanja i pobedili ekipu Meridian Inđija Indians rezultatom 15:0. Novi Sad je na ovaj način obezbedio mesto u polufinalu plejofa (skor 3-2), dok je Inđija i dalje jedina ekipa bez pobede u Prvoj ligi Srbije (0-5).

Prvu četvrtinu obeležile su dobre odbrane, ali i greške napada. Najbliži poentiranju bio je Novi Sad, ali kada su stigli na 8 jardi do end zone napravili su tri uzastopna false start-a i nekoliko tehničkih grešaka i ostali bez poena.

Tek u drugom delu igre videli smo prve poene. Startni QB Novog Sada Luka Vujnović se vratio na teren nakon što je propustio utakmicu protiv Vukova u Beogradu u prošlom kolu. On je pronašao veterana WR Đorđa Mitrovića, kojeg je spojio sa end zonom za 20 jardi, a Vladimir Vasilić je dodatnim poenom doneo prednost od 7:0.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Poluvreme je ponovo više značilo odbranama nego napadu. Napad Indiansa predvođen QB Naže Hilmanom nije uspevao da organizuje drive koji bi doneo prve poene gostima. Odbrana Wild Dogsa osujetila je svaki pokušaj Indijanaca. Međutim, napad Dogsa nije uspevao da isprati defanzivu svog tima u trećoj četvrtini.

Utakmicu su prelomili u četvrtoj deonici. Luka Vujnović je orkestrirao dug napad i na kraju ga sam završio, trčanjem za dva jarda i TD. Potom se Novi Sad odlučio na konverziju za dva poena i Vujnović je pronašao Davora Solda koji je postavio 15:0, što se ispostavilo kao konačan rezultat.

Novi Sad u sledećem kolu dočekuje prvaka države kragujevačke Divlje veprove. Imaće težak zadatak, ali pobedom bi zadržali šansu da u plejof uđu sa prve pozicije. Meridian Indiansi sada već znaju da ih očekuje baraž za opstanak u Prvoj ligi Srbije, a tu utakmicu probaće da izbegnu Blue Dragons iz Beograda i Jagodina Black Hornets, koji baš u sledećem kolu igraju međusobni duel u Beogradu.

Novi Sad Wild Dogs 15 : 0 Meridian Inđija Indians
SC Sajmište Novi Sad, 19.5.2019. 16.30

1/4 – 0 : 0
2/4 – 7 : 0
7:0 Luka Vujnović pas za Đorđa Mitrovića 20 jardi, PAT Vladimir Vasilić
3/4 – 0 : 0
4/4 – 8 : 0
15:0 Luka Vujnović trčanje za 2 jarda, TPC Davor Soldo

U poslednjem meču prvog kola Arena lige Srbije, u okviru Grupe Jug odigrana je utakmica između niških Imperatora i Kraljevskih kruna iz Kraljeva. Rezultat je bio 26:18 u korist domaćina.

Iako je utakmica bila zakazana za 16 časova, pomerena je za sat vremena zbog saobraćajne nezgode ekipe iz Kraljeva na putu ka Nišu. Srećom, zbog pribranosti i dobre reakcije vozača niko nije povređen.

Još uvek pometeni Kraljevčani nisu dobro ušli u utakmicu, što se moglo pretpostaviti. To je iskoristio QB i HC Imperatora Jovica Jović koji je istrčao za TD u prvoj četvrtini, posle čeka je Aleksandar Anđelković pretvorio PAT za ekstra poen za 7:0.

Pri tom rezultatu, Anđelković je napravio odličan potez i u defanzivi. U svojoj end zoni presekao je loptu i zaustavio obećavajući napad Kruna. To je ponovo iskoristio Jović i novim trčanjem od 10 jardi povisio rezultat (13:0).

Povezana vest:  SKUPŠTINA SD CRVENA ZVEZDA, Predsednik skupštine Škundrić, izabran UO

Do kraja poluvremena odbrana Imperatora predvođena dobro igrom defanzivne linije nije dozvolila poentiranje, a Jović i Anđelković su uspeli da povise rezultat kada su kompletirali pas za TD dugačak 20 jardi (19:0).

Posle poluvremena, Nišlije su postigle novi TD, preko mladog Đorđa Stojiljkovića koji je istrčao za 15 jardi, a Jović je pasom za Davora Ivkovića postavio maksimalnih 26:0.

Pred kraj treće četvrtine, Kraljevčani su zaigrali neuporedivo bolje, a najveća nada Kruna, perspektivni QB Filip Đokić kompletirao je pas za RB Aleksandra Todorovića koji je posle 15 jardi stigao do end zone (26:6).

Mladići iz Kruna su obeležili poslednju četvrtinu. QB Đokić je prvo pronašao vršnjaka WR Lazara Perišića (2001. godište) za 20 jardi, a potom i godinu dana mlađeg WR Strahinju Jovančevića za 25 jardi i sa ta dva tačdauna Kraljevo je smanjilo rezultat na 26:18.

Ponestalo im je i snage i vremena, pa se ispostavilo da je to bio konačan rezultat. Ali ovakvom poslednjom četvrtinom upozorili su Imperatore da će morati da budu oprezniji za dve nedelje kada će se igrati revanš meč u Kraljevu.

Imperatori Niš 26 : 18 Kraljevo Royal Crowns
Pomoćni teren FK Radnički, 19.5.2019. 17.00

1/4 – 7 : 0
7:0 Jovica Jović trčanje 10 jardi, PAT Aleksandar Anđelković
2/4 – 12 : 0
13:0 Jovica Jović trčanje 10 jardi, PAT neuspešan
19:0 Jovica Jović pas za Aleksandra Anđelkovića 20 jardi, PAT neuspešan
3/4 – 7 : 6
26:0 Đorđe Stojiljković trčanje 15 jardi, PAT Jović za Davora Ivkovića
26:6 Filip Đokić pas za Aleksandra Todorovića 15 jardi, PAT neuspešan
4/4 – 0 : 12
26:12 Đokić pas za Lazara Perišića 20 jardi, PAT neuspešan
26:18 Đokić pas za Strahinju Jovančevića 25 jardi, PAT neuspešan

U Kraljevu je u subotu 18. maja, na terenu FK Magnohrom, sa početkom od 12 časova, odigran drugi turnir u Grupi Jug U15 pionirske fleg lige Srbije.

Sve utakmice su odigrane paralelno na dva terena, tako da su timovi nastupali bez većih pauza. Jagodinci su prvo pobedili u utakmici sa Kragujevčanima, koja je do kraja bila neizvesna. Istovremeno su domaće Krune savladale debitantsku ekipu Bedema iz Smedereva, koja je propustila prethodni turnir. Nakon toga Stršljeni su relativno lako pobedili Bedeme, dok je utakmica Kraljevića sa Veprićima bila celim tokom veoma uzbudljiva, ali je purpuran tim na kraju slavio. U poslednja dva susreta kragujevački dečaci su savladali vršnjake iz Smedereva, dok je jagodinska ekipa sigurnom igrom savladala dečake sa Ibra.

Nadmetanje, druženje i lep sportski dan u Kraljevu je dodatno ulepšao svojim nastupom RC Cheerleadering Team iz plesne škole First Step.

Rezultati:

Jagodina Black Hornets 22 : 20 Kragujevac Wild Boars

Smederevo Bedemi 18:35 Kraljevo Royal Crowns

Kraljevo Royal Crowns 24:18 Kragujevac Wild Boars

Jagodina Black Hornets 48:16 Smederevo Bedemi

Kragujevac Wild Boars 36:18 Smederevo Bedemi

Kraljevo Royal Crowns 6:20 Jagodina Black Hornets

Turnir U15 fleg lige Grupe Sever igrao se na ragbi terenu na Adi Ciganliji u nedelju 19. maja od 12 časova. Prošlog vikenda Orlovi su bili nepobeđeni, a ove nedelje taj poduhvat napravila je ekipa Inđija Indians. Oni su jedina ekipa koja je savladala Gorile iz Subotice. Vukovi koji nisu zabeležili pobedu na prošlom turniru su se probudili i upisali dve pobede uz dva poraza. Sa druge strane, mnogo slabiji vikend imali su Orlovi sa Novog Beograda. Posle stopostotnog učinka prošle nedelje zabeležili su jednu pobedu uz tri poraza, a jedina ekipa bez trijumfa bili su Pirati iz Zemuna.

 

Rezultati:

Novi Beograd Orlovi 7 : 6 Zemun Pirates
Inđija Indians 26 : 14 Subotica Gorillas

Subotica Gorillas 32 : 6 SBB Vukovi Beograd
Inđija Indians 33 : 7 Zemun Pirates

SBB Vukovi Beograd 36 : 0 Zemun Pirates
Inđija Indians 40 : 6 Novi Beograd Orlovi

SBB Vukovi Beograd 25 : 20 Novi Beograd Orlovi
Subotica Gorillas 22 : 16 Zemun Pirates

Novi Beograd Orlovi 27:32 Subotica Gorillas
Inđija Indians 48:6 SBB Vukovi Beograd

PHOTO: Branimir Milovanović