Wild Boars - medijimaAMERIČKI FUDBAL

 

Humanost na delu: Veprovi donirali Prvu kragujevačku gimnaziju

 

U restoranu „Koš“ u Kragujevcu organizovana je Donatorska večera, čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za adaptaciju Prve kragujevačke gimnazije. Apelu za pomoć najstarije gimnazije u Srbiji odazvalo se čak 86 firmi, među kojima je bio i klub američkog fudbala Kragujevac Wild Boars. Donatorksa večera bila je izuzetno uspešna, a ukupno je prikupljeno oko 3.000.000 dinara.

 

Divlji veprovi dali su pravi primer svim sportskim kolektivima u Kragujevcu i izazvali velike simpatije prisutnih zbog osećaja za društvenu odgovornost. Svi prisutni sa oduševljenjem su pozdravili humani gest Divljih veprova, jer nije čest slučaj da sportski klubovi podrže akciju koja nema puno veze sa sportom. Nažalost je tako, iako dosta sportova u Kragujevcu za treninge koristi ili je svojevremeno koristila baš fiskulturnu salu Prve kragujevačke gimnazije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Preko 40 trenera dobilo licence

 

U ime kluba, na večeri su prisustvovali predsednik Nemanja Čalija i kapiten ekipe Aleksandar Ristic Alf, a zahvalili su im se direktorka Slavica Petković i predsednik Školskog odbora, Dušan Obradović.

 

– Ovo nije prvi put da kao klub uzmemo učešće u nekoj humanitarnoj akciji. Kragujevac Wild Boarsi su deo grada i znamo koliko je teško u današnje vreme doći do novca, jer i sami se svakodnevno borimo sa finansijskim problemima. Međutim, kada god i koliko god možemo pomažemo svima kojima je pomoć potrebna. Postoji neraskidiva veza između našeg kluba i Divljih veprova, jer u našim redovima igra mnogo bivših i sadašnjih gimnazijalaca. Trenutni predsednik Đačkog parlamenta je naš član Stanko Kasalović, a i ja sam išao u Prvu gimnaziju, pa su to neki od razloga zbog kojih smo se odazvali ovoj akciji – kaže Nemanja Čalija, predsednik Divljih veprova.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd prošao, Pionir „Agro Višković" ispao u Ligi šampiona

 

Inače, Prva kragujevacka gimnazija je najstarija gimnazija u kojoj se nastava obavlja na srpskom jeziku. Osnovana 1833. godine, predstavlja klicu obrazovnog sistema u Srbiji. U ovoj školi je u toku njene duge tradicije sticao znanje veliki broj poznatih ljudi u nauci i umetnosti. Veliki broj politicara, državnika i vojskovodja  bili su djaci ili profesori Prve kragujevacke gimnazije. Od decembra 2008. godine, odlukom Vlade Republike Srbije proglašena je školom od posebnog značaja.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Svetsko prvenstvo U18 u Novom Sadu, 20-26. mart 2012.