Ovih dana iz Čangvona sa Svetskog kupa stižu lepe vesti o uspesima srpskih strelaca.

Međutim,naš tim trenutno nije u punom sastavu. Šef stručnog štaba i selektor za pušku Dragan Donević i strelac puškom Lazar Kovačević su u hotelskom karantinu, jer su pozitivni na koronavirus. Ipak, ni jedan od njih dvojce nije morao na bolničko lečenje, a Kovačević danas izlazi iz izolacije.

–Po povratku iz Orana, sa Mediteranskih igara, u Srbiji smo proveli svega dva dana pred polazak na put u Čangvon. Na aerodromu u Južnoj Koreji smo testirani. Po dolasku u hotel, dobili smo rezultate i svi sem testa Lazara Kovačevića su bili negativni. Kovačević, koji od dolaska u Južnu Koreju nije imao nikakve simptome, je smešten u hotelski karantin i zbog toga nije gađao vazdušnom puškom – kaže Dragan Donević.

Povezana vest:  BADMINTON, Petrović na korak od odličja u Poljskoj

Selektor je u izolaciju morao nekoliko dana kasnije.

–Trećeg dana po dolasku u Čangvon osetio sam simptome, testiran sam i pokazalo se da sam zaražen koronavirusom. U početku sam se loše osećao,  ali ipak stanje nije bilo takvo da je zahtevalo hospitalizaciju. Oporavljam se. Mislim da mi je mnogo značilo što sam tri puta vakcinisan. Ostao sam u hotelu, u izolaciji, pre svega da ne bih nekog zarazio – kaže Donević dodajući da je broj korona slučajeva na Svetskom kupu u Čangvonu prilično veliki.– Bar dvadesetak strelaca ili trenera je po dolasku u Južnu Koreju bilo pozitivno ili se zarazilo tokom takmičenja. Ne pamtim da je u poslednjih godinu i po dana na nekom od velikih streljačkih turnira bilo toliko zaraženih učesnika.

Povezana vest:  Kažnjeni hokejaši zbog tuče u večitom derbiju

Lazaru Kovačeviću, koji se dobro oseća, nije imao temperaturu niti druge simptome, danas ističe hotelski karantin i vraća se na vatrenu liniju. U petak će se takmičiti malokalibarskom puškom. Donević karantin napušta 17.jula, a dan kasnije srpska ekspedicija se vraća u Srbiju.

-Zahvalnost dugujemo našoj ambasadi u Seulu, ambasadoru Nemanji Grbiću i konzulu Mirku Kuzmanoviću. Čangvon je 600 kilometara udaljen od Seula. Nisu uspeli da nas posete, ali smo u kontaktu s njima. Mnogo su nam pomogli neophodnim savetima o korona merama i pravilima u Južnoj Koreji i pružili značajnu podršku – zaključio je Donević.

Povezana vest:  KUGLANJE, Partizan bolji od Banata, Singidunum iznenadio Sremice!