nhl_logoNHL LIGA

 

Kvik upisao 51 odbranu za sigurnu pobedu Los Anđelesa

 

 

Džonatan Kvik skupio je neverovatnu 51 odbranu na golu Los Anđelesa i otvorio put svojoj ekipi do velike pobede (5:0) kod vodećeg sastava Zapadne konferencije NHL lige, Detroit Red Vingsa.

Uputili su domaći hokejaši gotovo dvostruko više udaraca na gol Kingsa (51-26), štaviše samo su u drugoj trećini ispucali isti broj pakova na suparnički gol kao gosti u celom dvoboju, ali ništa im to u ponedeljak uveče nije vredilo. Kvik je skinuo apsolutno sve i jubilarni deseti put u karijeri sačuvao mrežu čistom. Njegovi su saigrači to znali da iskoriste, a napadački su se posebno istaknuli Slovenac Anže Kopitar s dva gola, te Dru Dauti s tri asistencije.

Povezana vest:  Dve pobede Novaka Čabarkape

Švedski novajlija u NHL redovima Anders Lindbak drugi je golman koji je u ponedeljak ostvario „shutout“, a njegov je Nešvil slavio identičnim rezultatom kao i Los Anđeles (5:0). Istina, imao je i znatno slabijeg, štaviše najslabijeg mogućeg suparnika, Nju Jork Islanderse. Ekipa iz Velike jabuke poražena je 20. put u poslednjoj 21 utakmici i, naravno, na samom je začelju lige.

Povezana vest:  NFL, 15. sedmica

Najefikasniju utakmicu večeri s neverovatnom završnicom odigrali su Kolorado i aktuelni prvak Čikago. Manje od dve i pol minute pre kraja Blekhauksi su vodili s 5:4, ali domaći su najpre izjednačili preko Tomaša Flaajšsmana, a samo minutu kasnije i poveli pogotkom Mata Duhenea. Priču je golom u praznu mrežu završio Rajn O’Rajli u poslednjim sekundama za konačnih 7:5. Kolorado je trenutno sa 108 pogodaka najefikasnija ekipe lige ove sezone.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER 2010, FINALE U SKOKOVIMA DONELO UZBUDLJIVU BORBU SA OČEKIVANIM ISHODOM

 

 

 

NHL liga, ponedeljak:

 

Detroit – Los Angeles 0:5

Nashville – New York Islanders 5:0

Calgary – Columbus 3:2, produžetak

Ottawa – Atlanta 3:4, produžetak

Colorado – Chicago 7:5

San Jose – Dallas 2:3, kazneni udarci