sahŠAH VESTI, PRVENSTVO BALKANA

Blagojević stigao vodeće na tabeli

 

Pobedom u sedmom kolu prvenstva Balkana u šahu, koje se igra u Beogradu, crnogorski velemajstor Dragiša Blagojević večeras se pridružio vodećima na tabeli. Blagojević je posle velike borbe i precizinije igre primorao na predaju prvog favorita turnira Borisa Čatalbaševa iz Bugarske.

Pobedu je izvojevao i Julijan Radulski, takođe iz Bugarske, u partiji sa Daliborom Stojanovićem (BiH), dok su ostale partije završene podelom poena.

Povezana vest:  Jedanaesti „Danube Poker Masters“ turnir u teksas holdemu

Remizirali su Petar Drenčev (Bugarska) i Igor Miladinović (Srbija), Emir Dizdarević (BiH) i Krasimir Rusev (Bugarska), te Milan Draško (Crna Gora) i Vlad Kristijan Joanu (Rumunija). Dva kola pre kraja, na tabeli vode Blagojević, Miladinović, Draško, Joanu i Rusev sa po četiri poena, ispred Čatalbaševa sa 3,5, Drenčeva, Stojanovića i Radulskog sa po tri i Dizdarevića sa 2,5 osvojena poena.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Japanka Sara Takanaši pobednica ski skokova u Hinzenbahu

U osmom, pretposlednjem, kolu sutra (16) igraju: Miladinović-Joanu, Čatalbašev-Draško, Rusev-Blagojević, Stojanović-Dizdarević, Drenčev-Radulski.

Turnir se završava 19. decembra, nagradni fond iznosi 750.000 dinara, a pobednik prvog završnog turnira gran pri serije 2009/2010. za prvenstvo Balkana u Plevenu (Bugarska) bio je srpski velemajstor Bojan Vučković.