ice_hockeyNHL

 

Preokretom u Otavi Kapitalsi prekinuli crnu seriju

 

Hokejaši Vašington Kapitalsa pobedili su u gostima Otava Senatorse s 3:2 u jednoj od četiri nedeljne utakmice u NHL ligi.

Nakon prve trećine se činilo da je Otava na najboljem putu ka pobedi, jer je vodila s 2:0. Ali, Kapitalsi su u drugom periodu postigli tri gola, a dvostruki strelac bio je Metju Pereault. Vašington je ovom pobedom prekinuo crnu seriju od osam poraza.

Povezana vest:  Matija Nastasić i Ana Subotić sportisti Valjeva 2012.

U derbiju Zapada, Dalas je u gostima savladao Detroit s 4:3 u produžetku, iako su Red Vingsi vodili s 2:0 i 3:2. Strelac za pobedu Starsa u produžetku bio je Lui Erikson, koji je upisao i dve asistencije na utakmici. Brenden Morov bio je dvostruki strelac. Pavel Dakjuk i Džon Franzen ostvarili su po gol i asistenciju kod Detroita.

Detroit je vodeći u Zapadnoj konferenciji sa 44 boda, a Dalas je drugi s jednim bodom manje. Iza njih je Kolorado s 42 boda. Kolorado, najefikasnija momčad NHL lige, u nedelju je ostvario šestu uzastopnu pobedu, savladavši kod kuće Montreal s 3:2. S istim rezultatom je aktualni prvak Čikago bio uspešan domaćin protiv Los Anđelesa.

Povezana vest:  HOKEJ NA TRAVI, Nemačka u finalu

 

NHL liga, nedelja:

 

Detroit – Dallas 3:4 (produžetak)

Chicago – Los Angeles 3:2

Ottawa – Washington 2:3

Colorado – Montreal 3-2