ice_hockeyNHL

Atlanta na penale prekinula negativnu seriju, San Hose bolji od Čikaga

 

Kanadski 20-godišnji napadač Tampe Bej Stiven Stamkos upisao je četiri poena predvodeći svoju ekipu do domaće 4:1 pobede nad hokejašima Montreal Kanadijensa.

Prvi pik NHL drafta iz 2008. godine je dao dva gola i podelio dve asistencije, te je tako došao do brojke od ukupno 56 poena ove sezone. Na listi najefikasnijih igrača lige za vodećim Sidnijem Krozbijem zaostaje devet poena, a na listi najboljih strelaca također za Pitsburghovom zvezdom “kaska” jedan gol (31). Tampi Bej je ovo bila sedma pobeda u zadnjih devet utakmica, a Kanadijensima osmi poraz u zadnjih deset susreta.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Treće kolo Kupa SSS: Todorovićeva i Grgić u prvom planu

U reprizi finala Zapadne konferencije iz prošle sezone San Hoze Šarksi savladali su u gostima Čikago Blechaukse 5-3. Petorica različitih igrača postigli su golove za Šarkse, Džoe Tornton, Skot Nikol, Ben Feriero, Dani Hetlej i Rajan Klov, dok je Anti Niemi na vratima u sudaru protiv bivšeg kluba skupio 26 odbrana. Šarksima je ovo 20. ovosezonska pobeda u 38 odigranih utakmica kojom su bodovno dostigli Los Anđeles na drugom mestu Pacifičke divizije.

Povezana vest:  Ministarka primila najuspešnije klubove u Srbiji

U najefikasnijoj utakmici večeri Filadelfija je slavila na gostovanju kod Los Anđelesa 7-4. Mike Ričards istaknuo se učinkom upisavši dva gola i dve asistencije kod pobedničke ekipe, dok je kod poraženog Los Anđelesa najbolji bio Rajan Smit s dva gola.

Atlanta Trešersi savladali su na domaćem ledu Boston Bruinse 3-2 nakon boljeg izvođenja penala i tako prekinuli seriju od četiri vezana poraza. Pobedu su Trešersima uspešnim izvođenjem penala doneli Tim Stapleton i Brajan Litle, te tako ujedno prekinuli pobednički niz Bruinsa na brojci tri.

Povezana vest:  BICIKLIZAM, Ivan Stević prva zvezda trke „Kroz Srbiju“

NHL liga, četvrtak:

 

Toronto – Columbus 2:3

 

Atlanta – Boston 3:2, penali

 

Tampa Bay – Montreal 4:1

 

Chicago – San Jose 3:5

 

Edmonton – Colorado 3:4, penali

 

Los Angeles – Philadelphia 4:7