U malom mestu Vrelo, u opštini Ub, poznatom po tome što je baš iz njega potekao jedan od fudbalskih velikana današnjice – Nemanja Matić, upriličen je pravi praznik fudbala. Za mališane iz kolubarskog kraja ovo je, bez preterivanja, bio dan koji verovatno nikad neće zaboraviti. U Vrelu, ili tačnije na prelepim terenima SC FK Vrelo Sport su, naime, upriličeni ceremonija svečanog otvaranja Karavana radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i turnir Coca-Cola kupa.

U spektakularnom programu uživali su svi: i deca i odrasli, i takmičari i navijači… A kako i ne bi kada je događaj svojim prisutvom uveličao upravo Nemanja Matić, idol mnogih devojčica i dečaka koji stasavaju na fudbalskim terenima i ambasador Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Upravo iz zahvalnosti njemu i svemu onome što on već godinama čini za SIM-ovce, Igre su po prvi put ove godine došle u Vrelo i opštinu Ub. Deca iz ovog dela Srbije imala su zaista dan za pamćenje: ne samo da su uživala u svojoj omiljenoj igri i u druženju s jednim od najboljih igrača današnjice, već su doživela i niz drugih iznenađenja za koja se postarao tim Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Nemanja Matić je izvodio početne udarce na svim mečevima, slikao se sa klincima koji su želeli, davao izjave velikom broju predstavnika srpskih medija i nekoliko sati proveo je na Igrama.

– Hvala svima što su se danas okupili, a pre svega našoj deci. Hvala i Sportskim igrama mladih što su odlučili da dođu u malo Vrelo. Ova organizacija je možda i jedina organizacija koja se trudi da promoviše prave vrednosti, koje je u ovo vreme veoma teško promovisati. Ponosan sam i na puno gostiju i medija koja su danas bili u Vrelu, našem malom ali prelepom selu i uživali ste u atmosferi stadiona Mirko Žaki Matić. Sportske igre mladih rastu iz dana u dan i puno ljudi zna za ovu organizaciju. Jako mi je drago što su uz mene u regionu uz Igre i Luka Modrić, Edin Džeko i mnogi drugi poznati sportisti. Svi mi se borimo za našu decu i njihovo lepo odrastanje. U narednih pet šest godina sam siguran da će uz region i cela Evropa znati za nas, za Sportske igre mladih – istakao je ambasador Sportskih igara mladih, Nemanja Matić, as Mančester Junajteda.

Povezana vest:  SKI LETOVI, Austrijancima ekipno takmičenje u skijaškim letovima na Planici

Među gostima na ovom događaju bili su i Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, Duško Ljubičić, sekretar FK Vrelo Sport i Vesna Vasić, direktorka OŠ „Rajko Mihailović” Banjani, u okviru koje radi izdvojeno odeljenje u Vrelu. Ceremonija je realizovana u skladu sa merama Vlade Republike Srbije, i preporukama nacionalnog Kriznog štaba, pa su prisutni nosili maske i održavali propisanu fizičku distancu. Pre ove ceremonije, deca su u Vrelu u proteklom periodu igrala kvalifikacione turnire, a pobednici grupa su se sada takmičili na finalnim utakmicama kako bi izborili plasman na Državno finale koje će se održati u drugoj polovini septembra.

Uoči početka mečeva, Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije je uručila posebno priznanje Nemanji Matiću istakavši da je poseta Vrelu upravo znak zahvalnosti ovom, kako je rekla – velikom čoveku, sportisti i prijatelju Igara.

U znak zahvalnosti Nemanji Matiću što je prepoznao vrednost Igara, što je zavoleo Igre i što aktivno učestvuje u svim aktivnostima SIM Srbije, Dunav osiguranje Sportske igre mladih su za svu decu koja su učestvala u Igrama u Vrelu obezbedile poklone, a izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Rajko Mihailović” Banjani uručena je vredna donacija SIM Srbije u vidu učila za fiziku i hemiju. Na svečanosti u Vrelu, Ivana Jovanović uručila je plaketu za doprinos razvoju Igara i Dušku Ljubičiću, sekretaru FK Vrelo Sport.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SAAF, Inđija “Indians” prvaci Fleg lige!

Kao što je poznato, Sportske igre mladih u regionu koncipirane su po uzoru na prave Olimpijske igre. Na ovaj način deca imaju mogućnost da osete doživljaj velikih Olimpijskih igara, o kojima sanjaju svi sportisti. Upravo zbog toga, nezaobilazan deo svake ceremonije otvaranja jeste polaganje zakletve prijateljstva i paljenje plamena prijateljstva. U Vrelu je zakletvu u ime takmičara položila talentovana fudbalerka Tijana Martić, članica FK Vrelo sport, a u ime sudijske organizacije Nikola Šajinović.

Baklju prijateljstva uneo je Luka Lukić, mlada nada fudbala i član FK Vrelo Sport. Kada je plamen prijateljstva zablistao i u Vrelu, konačno su mogle da počnu i utakmice u kojima su najtalentovaniji fudbaleri obezbedili sebi prolaz u finale.

Na opšte oduševljenje klinaca, početni udarac na prvoj utakmici izveo je Nemanja Matić, a pobednici su na kraju imali čast i privilegiju da im upravo njihov idol uruči diplome, medalje i poklone.

Mnogim malim fudbalerima ovakav dan bi značio ispunjenje jednog od najvećih snova. Deci u Vrelu možda i više, baš zato što i budni sanjaju da jednog dana pođu putem momka iz njihovog kraja kome aplaudira čitav svet. Dunav osiguranje Sportske igre mladih upravo zato i postoje – da deci širom Srbije i regiona dokažu da za one koji se bave sportom, vredno treniraju i na prvo mesto stavljaju prijateljstvo, trud, rad i lepo vaspitanje, nemoguće ne postoji!

Povezana vest:  SKIJANJE, Mario Šajber se oporavlja

– Nemanja Matić je uvek uz Igre, za decu Srbije i regiona. Od srca moram pred svima da ti kažem hvala ti za svaki lajk, hvala ti za svako slovo i svaku reč koju si izdvojio za Dunav osiguranje Sportske igre mladih, imajući u vidu da to nama i deci zaista znači. Kada sam preuzela ovu dužnost u Srbiji, bila sam ponosna na gospodina Zdravka Marića, koji je osnivač Igara, što je upravo Nemanja Matić naš ambasador. Nemanja je čovek koji je primer svih onih pravih vrednosti, za koje se Igre zapravo zalažu – istakla je Ivana Jovanović, prva dama SIM Srbije.

Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je na Igrama sve besplatno. Sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške partnera, pokrovitelja i sponzora Igara: predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnog sponzora – kompanije Dunav osiguranje, kao i kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija, Hotela Falkenštajner, kao i tehničkog partnera Igara – Saveza za školski sport Srbije.

Za Igre nema stajanja. Karavan radosti i prijateljstva, nastavlja svoj put po Srbiji. Već u nedelju na redu je Valjevo, dok će Igre obradovati decu Batočine u ponedeljak.