Marlies SchildALPSKO SKIJANJE

 

Marliz Šild kraljica Sljemena

 

Austrijanka Marliz Šild pobednica je sedmog izdanja Snježne kraljice, slaloma Svetskog kupa skijašica na Sljemenu, sa ukupnim vremenom 2:01.80 minuta.

Za najbolju slalomašicu današnjice bila je to treća pobeda na Sljemenu nakon trijumfa 2006. i 2007. Dvadesetdevetogodišnjoj Austrijanki iz Admonta to je i četvrta pobeda ove sezone u pet slaloma te 25. u karijeri. Osim 100 bodova Šild će za pobedu osvojiti i 42.000 evra, te krunu koju za pobednike zagrebačke trke pravi kompanija Samobor kristal.

Povezana vest:  SKI-SKOKOVI, Pavel Kareljin poginuo u automobilskoj nesreći

Drugo mesto osvojila je Nemica Marija Riš s 0.75 sekundi zaostatka, a treća je bila Italijanka Manuela Melg s 1.08 sekundi zaostatka.

Prvi put ove sezone na jednoj trci Svetskog kupa učestvovala je i predstavnica Srbije, Nevena Ignjatović, koja nije uspela da završi prvu vožnju. Ista situacija zadesila je i aktuelnu šampionku Svetskog kupa Ameriknaku Lindzi Von, njenu sunarodnicu Džuliju Mankuzo i trenutno vodeću u plasmanu veleslaloma Tesu Vorli iz Francuske.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Polufinale plej ofa Juniorske lige Srbije, Petar Goić heroj Veprova!

Takmičenje na Sljemenu se nastavlja u četvrtak muškim slalomom, dok je naredna trka u toj disciplini kod skijašica na programu u austrijskom Flahauu 11. januara.U ukupnom poretku Svetskoga kupa vodi Riš s 833 bodova, druga je Amerikanka Lindzi Von sa 647 bodova, a treća je Austrijanka Elizabet Gergel s 483 bodova.

U poretku slalomašica vodi Šild s 400 bodova, ispred Riš (320) i Poutiainen (300).

Povezana vest:  Borovčanin: Potrebno stabilno i čisto finansiranje u sportu