ice_hockeyNHL

 

Roloson debitovao za Tampu, odbranio 34 udarca i izludeo Ovečkina

 

Dvejn Roloson debitovao je kao golman Tampa Beja, nakon što je pre nekoliko dana napustio Nju Jork Islanderse, jednu od najslabijih ekipa sezone.

Premijera je nudila težak ispit jer je njegov tim gostovao kod moćnog Vašingtona, ali uprkos tome Roloson se istakao kao pravi junak utakmice. Prvi put je ove sezone završio meč bez primljenog pogotka (odbranio 34 udarca) i do ludila je dovodio napadače Vašingtona. Posebno najboljeg od njih, Rusa Ovečkina, kojem je odbranio osam udaraca.

Povezana vest:  Papa pozvao sportiste da ne koriste doping sredstva

-Za neke mi stvarno nije jasno kako ih je odbranio – rekao je posle utakmice Aleksandr Ovečkin, koji je zabio samo četiri pogotka u zadnje 23 utakmice, te se njegova kriza nastavlja.

Roloson je odličnim odbranama dovukao Tampa Bej do produžetka, a tamo je domaćinu presudio Martin St. Luis koji je postigao pogodak za pobedu gostiju 1:0.

Povezana vest:  KUGLANJE, Miloš Simojonović i Nataša Savić šampioni Srbije

I dalje je uverljivo najveće razočarenje sezone Nju Džersi, koji je godinama ranije imao rezervisano mesto u doigravanju Istoka, a sada su na začelju te konferencije. U utorak uveče su poraženi na svom ledu od Minesote 2-1, iako su se morali odbraniti od samo 18 udaraca suparnika.

I najgora ekipa Zapada je potpisala domaći poraz, ali nije nikakvo iznenađenje što je Detroit pobedio Edmonton 5-3. Do tri minute pre kraja je rezultat bio izjednačen 3-3, ali onda su Bertuci i Helm poentirali za pobedu Detroita koja ih drži na drugom mestu Zapada.

Povezana vest:  MAČEVANJE, Svetski kup u floretu za juniorke sutra u "Šumicama"

 

NHL liga, utorak:

 

Washington – Tampa Bay 0:1 (nakon produžetka)

New Jersey – Minnesota 1:2

Phoenix – Columbus 4:2

Colorado – Buffalo 4:3 (nakon produžetka)