SAAF_VUKOVI_vs_VOJVODE_2_MAJ_2010_2AMERIČKI FUDBAL

 

Poznat format Superlige 2011.

 

Na poslednjoj sednici Upravnog odbora Srpske asocijacije američkog fudbala, ovo telo donelo je neke odluke značajne za rad Asocijacije u narednom periodu. Svakako najbitnija vezana je za usvajanje sistema takmičenja seniora i takmičarskog kalendara u 2011. godini. Tako će liga startovati za vikend 26/27. marta, utakmicama prvog kola, a finale je na programu 17. jula.

 

Naime, komisija za takmičenje u sastavu Zorica Hofman, Nemanja Čalija, Goran Nišavić, Mirko Jočić i Srđan Ćosić imala je zadatak da predloži sistem i kalendar takmičenja za Superligu Srbije 2011. godine, koji će Upravni odbor dati na usvajanje Skupštini SAAF.

 

Predloženi sistem takmičenja formira tri takmičarske divizije: Centar, Sever i Jug. Diviziju Centar čine 8 ekipa i to:

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Magdalena Nojner odustala od borbe za treću zlatnu medalju

– Beograd Vukovi, Novi Sad Dukes, Sombor Celtis i Vrbas Hunters (polufinalisti SAAF Superlige 2010);

– Kragujevac Wild Boars, Čačak Angel Warriors, Pančevo Panthers i Beograd Blue Dragons (polufinalisti SAFS Nacionalne lige Srbije 2010).

 

Divizija Sever i Jug se formiraju po regionalnom principu radi što nižih troškova putovanja. Diviziju Sever čine:  Subotica, Novi Kneževac, Kikinda, Klek, Inđija i Sremska Mitrovica. Diviziju Jug čine: Beograd Gorštaci, Mladenovac, Požarevac, Kraljevo, Jagodina i Niš.

U svim divizijama timovi igraju jednokružno, sa dodatnom utakmicom između ekipa Severa i Juga u šestom kolu radi izjednačavanja broja domaćinstava i gostovanja i zbog većeg broja ligaških utakmica, a u skladu sa najmanjom kilometražom između ekipa. U plejof Superlige Srbije 2011 ulaze četiri najbolje plasirane ekipe iz divizije Centar i dve najbolje ekipe iz divizija Jug i Sever koje se dobijaju mini plej ofom.

Povezana vest:  BADMINTON, Het-trik Sandre Halilović

 

Posle završenog ligaškog dela prvoplasirana ekipa iz divizije Sever igraće sa drugoplasiranom iz divizije Jug i obratno. Ekipe pobednici plasiraju se u plej of Superlige Srbije 2011 i igraju sa trećom i četvtoplasiranom ekipom iz divizije Centar. Pobednici tih mečeva igraju polufinale sa prvoplasiranom i drugoplasiranom ekipom iz divizije Centar. Pobednici polufinala boriće se za titulu prvaka države, po prvi put od 2008. godine ujedinjenu.

Prema predloženom sistemu, od sezone 2012., konačno će biti tačno definisani rangovi takmičenja. Od te godine, svi timovi biće podeljeni Prvu i Drugu ligu. Prvu ligu će da čine šest najbolje rangiranih ekipa iz divizije Centar 2011. godine i dve ekipe iz divizije Sever i Jug koje su izborile plasman u plejof Superlige Srbije 2011. Drugu ligu čine ostali timovi podeljeni po regionalnom principu u dve grupe, Sever i Jug.

Povezana vest:  RAGBI 13, Zvezda ruši Dorćol u velikom finalu

 

Upravni odbor Asocijacije je usvojio i odluku o visini depozita i roka za njegovu uplatu. Tako će deposit za diviziju Centar da iznosi 40.000,00 dinara, dok će za divizije Sever i Jug klubovi biti dužni da plaćaju 20.000,00 dinara uoči takmičenja. Krajnji rok za uplatu je 28. februar 2011. godine.

PHOTO: ataimages.rs