VILMOS ZAVARKO POBEDNIK U VRBASUKUGLANJE

 

Vilmoš Zavarko pobedio na „Božićnom turniru“ u Vrbasu

 

Srpski reprezentativac, dvostruki svetski seniorski šampion i vlasnik  svetskog srebra Vilmoš Zavarko, internacionalac u slovačkom šampionu Sportu iz Podbrezove, pobedio je na tradicionalnom trodnevnom 16. „Božićnom turniru“ u Vrbasu, koji je organizovao klub „Vrbas Dana“  pod pokroviteljstvom Opštine Vrbas i Sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine na stazama kuglane u Vrbasu.

Zavarko je oborio 611 čunjeva i za tri čunja pretekao Norberta Kiša (Mađarska, Segedin) koji je igrao među prvima zbog obaveza u klubu i srušio 608 čunjeva. Kapiten svetskih šampiona, reprezentacije Srbije Jovan Ćalić, koji takođe igra u Sportu iz Podbrezove je zauzeo treće mesto sa 604 čunja. Ujedno, ovo su bila i jedina tri rezultata preko 600 čunjeva na ovom turniru koji je bodovan za svetsku rang listu. Pobednik Zavarko osvojio je sto bodova i učvrstio se na prvom mestu rang liste!

Povezana vest:  BADMINTON, ZAVRŠENO OTVORENO JUNIORSKO PRVENSTVO KOVINA 2012, MLADE NADE PRIKAZALE ZAVIDAN NIVO BADMINTONA

Ćalić je slavio na decembru na turniru u Skoplju takođe za svetsku rang listu, dok je Zavarko bio treći. Prva tri takmičara u Vrbasu dobila su nagrade od 500, 300 i 200 evra, kao i pehare.

– Izuzetno smo zadovoljni odzivom, učestvovalo je 111 igrača i naš turnir se potvrdio kao jedan od najjačih i najpopularnijih u regionu – istakao je direktor turnira Pjer Koprivica. – Zavarko je bio favorit i opravdao je očekivanja, iako je morao da „juri“ dobar rezultat Kiša. Zahvaljujemo se Opštini Vrbas i svim prijateljima kuglaškog sporta koji su na pomogli u organizaciji.

Povezana vest:  Ivica Kostelić se vraća na stazu u Kranjskoj gori

Rezultati, 16. „Božićni turnir“ u Vrbasu za svetsku rang listu: 1. Vilmoš Zavarko (Srbija, Sport Podbrezova) 611 (406 u pune i 205 čišćenje), 2. Norbret Kiš (Mađarska, Segedin) 608 (388 i 220), 3. Jovan Ćalić (Srbija, Sport Podbrezova) 604 (395 i 209), 4. Arpad Antal (Srbija, Beograd „Poštanska štedionica“) 598, 4. Đorđe Paštar (Republika Srpska, Borac – Banjaluka) 598, 6. Čongor Baranj (Srbija, Senta Visa prom) 597, 7. Mario Mušanić (Hrvatska, Konikom Osijek) 594, 8. Branko Manev (Makedonija, Konikom), 9. Zdenko Pavlic (Srbija, Segedin) 590, 10. Laslo Karšai (Mašarska, Segediun) 583 čunja  itd.

Povezana vest:  Barselona želi da se kandiduje za OI 2022. godine