ice_hockeyNHL

 

Dalas kod Minesote do sedme gostujuće pobede zaredom

 

Hokejaši Dalasa izjednačili su klupski rekord sedmom uzastopnom pobedom u gostima u NHL ligi. Slavili su Starsi u nedelju navečer kod Minesote s 4:0.

Rezervni golman Andru Rajkroft s drugim „shutoutom“ sezone te Džejmi Ben s dva pogotka bili su junaci nove pobede Dalasa, a za Starse su pogodili i Trevor Dalej i Džejms Nil, prekinuvši na taj način Minesotinu seriju od četiri slavlja. Dalas je, pak, izjednačio vlastiti rekord iz sezone 2001/02 kada je također imao niz od sedam gostujućih trijumfa.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kovačiću, Vojnoviću, Pejinu i Ivani Arsić po dve titule

Aktuelni prvak Čikago je u svome United Centeru nadigrao Nju Jork Islanderse s 5:0 što mu je prva pobeda protiv spomenute ekipe posle decembra 2002. Patrik Šarp je doveo Blekhaukse u vođstvo u prvoj trećini, a priča je zaključena „uraganom“ u drugom delu igre u kojoj su domaći hokejaši dali sva četiri preostala gola. Svoje su ime na popis strelaca stavili i Marian Hosa, Patrik Kane, David Boland te Niklas Hjalmarson, a Hosa se istaknuo i s dve asistencije. Kori Kraford (29 odbrana) je, pak, prvi put ove sezone sačuvao mrežu čistom.

Povezana vest:  ŠAH, Bogosavljević prvak Srbije u šahu

Za treći „shutout“ večeri zaslužan je golman Anahajma Džonas Hiler koji je u dvoboju protiv San Hosea skupio 37 odbrana i predvodio Djukse do pete pobede (1:0) u zadnjih šest utakmica. Hileru je to bila druga utakmica zaredom u kojoj nije primio gol, četvrta ove sezone i ukupno deseta u karijeri. Strelac jedinog pogotka za kalifornijsku ekipu bio je Bobi Rajan u drugoj trećini.

Povezana vest:  DIZANJE TEGOVA, Favoriti za medalju u dizanju tegova povlače se sa OI

 

 

 

NHL liga, nedelja:

 

Carolina – Atlanta 4:3, produžetak

New Jersey – Tampa Bay 6:3

Minnesota – Dallas 0:4

Chicago – New York Islanders 5:0

Anaheim – San Jose 1:0