Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem koje je u finskom gradu Lohja trebalo da bude održano od 26. februara do 2.marta je otkazano.

Organizacioni komitet šampionata je saopštio da nije u mogućnosti da organizuje prvenstvo zbog situacije vezane za koronavirus u Finskoj i u Evropi. Konačna odluka o otkazivanju je, kako je navedeno u saopštenju, doneta posle razmatranja stanja i konsultacija organizatora sa nadležnim zdravstvenim institucijama, lokalnim i finskim vlastima.

Povezana vest:  RAGBI 13, Bukvić izabrao igrače za Vels i Italiju

Prvenstvo u Lohji je otkazano, ali Evropska streljačka konfederacija (ESK) će probati da nađe novo rešenje, jer u saopštenju ESK je naglašeno:

„Prezidijum Evropske streljačke konfederacije će razmotriti mogućnost odlaganja prvenstva za kasniji datum. Ukoliko to ne bude moguće, olimpijske kvote, koje treba da budu dodeljene na ovom šampionatu, će biti raspoređene na osnovu plasmana na Evropskim rang listama od 31.maja 2020, u skladu kvalifikacionim sistemom, koji je usvojio Međunarodni olimpijski komitet“.

Povezana vest:  Nova ruska antidoping agencija spremna za rad

Na EP vazdušnim oružjem bi trebalo da bude podeljeno šest kvota za Olimpijske igre u Tokiju – po dve vazdušnom puškom za žene i muškarce i po jedna vazdušnim pištoljem u ove konkurencije.

Zajedno sa Evropskim šampionatom vazdušnim oružjem, otkazani su i Prvenstvo Finske i Evropsko prvenstvo u parastreljaštvu, koja su bila planirana za prvu polovinu i sredinu februara takođe u sportskom centru u Lohji.

Povezana vest:  KUGLANJE,Svetske nade oduševljene kampom u Vrbasu