nhl_logoNHL

 

Pitsburg prvi put slavio bez Krozbija

 

Sreda je u NHL ligi ponudila četiri meča. Pitsburg Pinguinsi slavili su u gostima kod Montreal Kanadijensa s 5:2, čime su prekinuli niz od tri poraza.

Prvi od ta tri poraza u seriji upisali su baš u Montrealu u dvoboju odigranom 7. januara, kada su Kanadijensi pobedili s 2:1 u dodatnom vremenu. Nakon toga su dobili još dve utakmice, ali je sada Pitsburg prekinuo njihov niz od tri pobede.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, SP 2011 NEMAČKA, Bekenbauer poljupcem dao podršku Mariji Riš

Bila je ovo prva pobeda Pinguinsa bez kapitena Sidnija Krozbija, koji je van pogona zbog potresa mozga. Pitsburg je odlično koristio situacije s igračem više, dao je čak četiri gola s čovekom više na ledu. Istaknuo se Aleks Goligoski s dva gola i jednom asistencijom.

Tampa Bej slavila je kao domaćin protiv Vašingtona s 3:0. Golman Lajtinga Dvejn Roloson imao je 23 odbrane, te je upisao svoj drugi “shutout“ otkako se ekipi priključio u prvom danu ove kalendarske godine iz Nju Jork Islandersa. Zanimljivo, i prvi je ubeležio protiv Kapitalsa u debiju za Tampu Bej 4. januara.

Povezana vest:  KUGLANJE, Gasi se kuglana u Pančevu, na rastanku slavlje „Penzionera“

Utakmicu bez primljenog gola odradio je i Kori Kroford (24 odbrane), golman aktualnih prvaka Čikago Blekhauksa, koji su pred svojim navijačima savladali Kolorado s 4:0. Dejv Boland i Fernando Pisani upisali su po gol i asistenciju. Bila je ovo prva pobeda Čikaga protiv Kolorada ove sezone u četvrtom i poslednjem meču u osnovnom delu sezone.

Čak 11 golova videli su gledaoci u Anahajmu u pobedi domaćih Djuksa protiv St. Luisa 7:4. Bila je to šesta pobeda Anahajma u zadnjih sedam utakmica, a prednjačio je Bobi Rajan s tri pogotka i jednom asistencijom. St. Luis je pretrpeo peti uzastopni poraz.

Povezana vest:  KUGLANJE, SP 2012, Santo i Ernješi u finalu

 

NHL liga, sreda:

 

Tampa Bay – Washington 3:0

Montreal – Pittsburgh 2:5

Chicago – Colorado 4:0

Anaheim – St. Louis 7:4