ding-junhuiSNUKER

Ding osvojio Masters u Londonu

 

Kineski igrač snukera Ding Đunhui trijumfovao je večeras na Mastersu u Londonu, pošto je u finalu pobedio sunarodnika Marka Fua sa 10:4. Ding je tokom celog meča bio bolji, vodio je sa 4:1 i 6:2 i zasluženo došao do svoje prve titule na Mastersu. On je tako postao tek treći strani igrač osvajač Mastersa. Pre njega trofej su osvajali još samo Juznoafrikanac Peri Mans 1979. godine i Kanađanin Klif Tornburn, sedam godina kasnije.

Povezana vest:  U Kazahstanu 35. laboratorija WADA

Ding je igrao u finalu Mastersa i 2007. godine, ali tada je izgubio od Ronija O’Salivena sa 10:3. On je ocenio da je od tada popravio igru i da sada sa mnogo više iskustva učestvuje na turnirima.

-Drago mi je što sam u finalu igrao sa Markom, on je sjajan igrač. Prošli put sam izgubio u finalu, ali sada sam mnogo iskusniji. Osvojio sam Otvoreno prvenstvo Velike Britanije, sada Masters, a cilj mi je da osvojim i Svetski šampionat“, rekao je Ding posle meča.

Povezana vest:  Mikec: Počinje sezona posebnih emocija

Ding je do finala došao pobedama nad Markom Vilijamsom (6:4), Grejemom Dotom (6:2) i Džejmijem Koupom (6:3), dok je Fu na putu do finala bio bolji od Stivena Megvajera (6:4), Pitera Ebdona (6:0) i Marka Alena (6:4).

Nagradu od 15.000 funti za maksimalni brejk od 142 poena osvojio je Stiven Megvajer. Masters je, posle Svetskog šampionata, najprestižniji turnir u snukeru. Održava se od 1975. godine. Više od 30 godina mečevi su se igrali u konferencijskom centru na Vembliju, a od 2007. godine igraju se u Vembli areni, koja se nalazi preko puta čuvenog stadiona.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Partizan ponovo bolji od Triglava, u finalu protiv Olimpije

Nagradni fond Mastersa je 500.000 funti, pobednik je zaradio 150.000, a poraženi upola manje.