U okviru drugog kola Sport Klub Prve lige Srbije u američkom fudbalu odigrane su tri utakmice. U subotu igrane su dve utakmice u Beogradu. SBB Vukovi Beograd savladali su Požarevac Pastuve rezultatom 49:0, a Plavi zmajevi bili su bolji od Jagodine Black Hornets posle produžetka sa 22:14. U nedelju u Novom Sadu gostujuća ekipa Banat Bulls pobedila je domaći tim Wild Dogs sa 17:0.

Na stadionu IMR Vukovi su relativno brzo završili posao. Već na poluvremenu rezultat je bio 35:0 i utakmica je bila praktično gotova. Pastuvi su imali velike kadrovske probleme i u Beograd su doputovali sa 23 igrača. U domaćim redovima trčanjima i poenima istakli su se mladi raningbekovi Aleksandar Mlađen i Aleksandar Bogdanović, a napad kroz vazduh predvodio je Tihomir Todorov sa dva tačdaun hvatanja. U odbrani Vukova najbolji su bili Andreja Stevanović, Andrija Drča i Lazar Bućan.

Povezana vest:  NFL, REKORDNI TRANSFER - Evansu 56,7 miliona za sedam sezona

Dva sata kasnije na stadionu FK Heroj, domaći tim Blue Dragons ugostio je mladu ekipu Black Hornets. Utakmica je bila neizvesna i otišla je u produžetak. Dva puta su Jagodinci vodili sa tačdaunom razlike, oba puta QB Dejan Srećković pronalazio je Aleksandra Milenkovića u end zoni. Zmajevi su uzvraćali preko dodavanja Ognjena Mitrovića za Aleksandra Anđelkovića i posle presečenog pasa koji je za tačdaun vratio Lazar Bogićević. U produžetku prvi posed je imala Jagodina, ali nije uspela da dođe do poena. Sa druge strane, Mitrović je našao Karsona Ouleta koji je pobegao odbrani gostiju i doneo pobedu ekipi iz Beograda.

Povezana vest:  KUGLANJE, Miloš Simijonović i Srđan Šokac u pojačali prvaka Beograd „Poštansku štedionicu“

Poslednji meč je igran na stadionu FK Sremac gde su Wild Dogs ugostili šampiona Druge lige Srbije 2019. godine Banat Bulls. Konačan rezultat postavljen je već u prvom poluvremenu. Banat je postigao dva tačdauna u prvoj četvrtini, prvi preko Kigana Lorensa trčanjem, a drugi posle pasa Zlatića za Marija Lugonju. Zdravko Vujanov postigao je dva PAT šuta, a potom i fild gol za 3 poena i postavio konačnih 17:0.

U narednom kolu za vikend 8. i 9. maja igra se derbi lige kada će Wild Boars Kragujevac ugostiti SBB Vukove Beograd. Plavi zmajevi putuju u Pančevo gde će odmeriti snage sa Bullsima, a u Požarevcu domaći Pastuvi dočekaće Wild Dogs Novi Sad.

Povezana vest:  KUGLANJE, Ministar Udovičić dobar kuglaš

Rezultati drugog kola Sport Klub Prve lige Srbije:

SBB Vukovi Beograd 49:0 Pastuvi Požarevac
Plavi zmajevi Beograd 22:14 Black Hornets Jagodina
Wild Dogs Novi Sad 0:17 Banat Bulls
Wild Boars Kragujevac slobodni

Treće kolo 8/9. maj:

Wild Boars Kragujevac – SBB Vukovi Beograd
Banat Bulls – Plavi zmajevi Beograd
Pastuvi Požarevac – Wild Dogs Novi Sad
Black Hornets Jagodina slobodni