ice_hockeyNHL

 

Pitsburg bez Krozbija pregazio desetkovani Detroit u derbiju

 

U derbiju večeri u NHL-u Pitsburg je bez povređenog Sidnija Krozbija, u svome Consol Energy Centeru savladao Detroit s 4:1.

Kanadska zvezda je zbog potresa mozga propustila i šestu utakmicu, ali Pinguinsi su i bez svoga najboljeg igrača u utorak uveče bili ubedljivi. Krozbijevu je ulogu preuzeo njegov 22-godišnji sunarodnik Džordan Stal koji je postigao i treći gol u tri poslednje utakmice. Za Pitsburg su pogađali i Kris Kunic, Met Kuk te Kris Koner koji je zabio iz kaznenog udarca, to je prava retkost kad su Pingvini u pitanju. Naime, poslednji su gol iz kaznenog udarca u regularnom vremenu postigli još u januaru 2007. godine.

Povezana vest:  NORDIJSKE DISCIPLINE, SP NORVEŠKA

Treba istaći i da je golman Pitsburga Mark-Endru Fluri u poslednje dve utakmice skupio čak 80 odbrana, 44 u subotu protiv Bostona, te 36 protiv brojnim povredama opterećenog Detroita (Howard, Osgood, Holmström, Dacjuk, Cleary, Stuart) za koji je jedini strelac u utorak bio Johan Francen.

Najbolja ekipa Istočne konferencije Filadelfija došla je do treće uzastopne pobede i sedme u zadnjih osam utakmica. Flajersi su u produžetku došli do pobede protiv Vošingtona s 3:2 i to nakon što su ispustili vođstvo 2-0 nakon dve trećine. Čovek odluke bio je Andrej Mešaros koji je pogodio nakon nešto više od minute igre u produžetku.

Povezana vest:  Srpski strelci dominiraju u Solinu

Prvoplasirani sastav Istoka Vankuver poražen je i četvrti put u šest utakmica. U utorak su Kanuksi pali nakon produžetka kod Kolorada za koje je dva pogotka, uključujući i pobednički dao Dejvid Džones.

Tim Tomas je sa 43 odbrane, najviše ove sezone, predvodio Boston do pobede kod Karoline (3:2). Isti su se suparnici sastali i dva dana ranije, a Bruinsi su tada na svome ledu slavili sa čak 7:0. U utorak uveče nisu bili tako uverljivi, ali opet dovoljno da dođu do petog trijumfa u poslednjih šest utakmica. Autor pobedničkog gola bio je Milan Lučić.

Povezana vest:  Održano donatorsko veče za odlazak Srbije na SO u SAD

Nešsvil je 5:2 pred svojim navijačima savladao Feniks, a prvi je het-trik nakon više od devet godina ubeležio J. P. Dumont. Poslednji je put 32-godišnji Kanađanin tri gola na jednoj utakmici dao u novembru 2001.

 

NHL liga, utorak:

 

Pittsburgh – Detroit 4:1

St. Louis – Los Angeles 2:1

Carolina – Boston 2:3

Buffalo – Montreal 2:1, produžetak

Ottawa – Anaheim 1:2, kazneni udarci

Tampa Bay – Columbus 3:2, kazneni udarci

Philadelphia – Washington 3:2, produžetak

Colorado – Vancouver 4:3, produžetak

Phoenix – Nashville 2:5

Edmonton – Minnesota 1:4