Svojevrsno zagrevanje za Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu donosi do sada neviđenu avanturu za sve ljubitelje ovog sporta. 31. jula u 18 časova na Petrovaradinskoj tvrđavi počinje jednočasovni “Capriolo bajs hunt”, takmičenje koje će pobedniku doneti vrednu nagradu – Capriolo bicikl, ali i još 30 nagrada za najbolje takmičare. Prijave putem linka Capriolo bajs hunt  već su u toku i traju do 29. jula.*

Igra – takmičenje “Capriolo bajs hunt” u saradnji sa Door 404, osmišljeno je tako da se biciklisti zabave, takmiče tražeći tragove po Petrovaradinskoj tvrđavi i osvoje sjajne nagrade. One koji budu najbrži i najsnalažljiviji očekuju vredne nagrade kao što su bicikl, Yason naočare, oprema za bicikl…Za one koji budu dobro rangirani ali ne i dovoljno brzi, organizatori su pripremili i nagrade kao što su bidoni, majice, šolje prvenstva i sl.

Povezana vest:  Andrei Arsović zlato u Zagrebu, Srbiji i dva srebra

Svaki trag vodiće do sledeće tačke koja predstavlja novi zadatak, a igra će učesnicima pričiniti pravu avanturu na najatraktivnijoj lokaciji – Petrovaradinskoj tvrđavi, na kojoj će biti održano i Evropsko prvenstvo.     

Novi Sad će prvi put u istoriji biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu koje će biti održano od 12. do 15. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ovaj događaj namenjen je kako sportistima i ljubiteljima biciklizma, tako i porodicama sa decom, mladima, ali i starijim sugrađanima. Svi oni moći će da osete adrenalin i otkriju na koji način planinski biciklizam pomera lične granice i budi zdrav sportski duh. Ulaz na tvrđavu će biti slobodan.

Povezana vest:  Četiri medalje za pilote paraglajdera u preciznom sletanju na takmičenju u Portugalu

Očekuje se 500 učesnika iz 44 evropske zemlje. Staza kojom će voziti nalazi se na srednjovekovnoj Petrovaradinskoj tvrđavi, što ovo takmičenje čini jedinstvenim u odnosu na druga koja se mahom održavaju na planinama i u šumama. Petrovaradinska tvrđava odabrana je kao lokacija zbog koje će i sama trka biti vrlo atraktivna. Staza se delom pruža po bedemu tvrđave, vodi kroz podzemne tunele, a takmičari prolaze tik uz posetioce, pa će za mnoge to biti novo iskustvo u vožnji.

Povezana vest:  RAGBI 13, Zvezda na vrhu Srbije, Partizan regiona

Evropsko prvenstvo organizuju Biciklistički savez Srbije, Biciklistički klub Novi Sad i Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova. Takmičenje su podržali Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za sport, Ministarstvo omladine i sporta i mnogi drugi.

Pozivamo sve Novosađane i ljubitelje biciklizma da popune formular na sajtu Capriolo bajs hunt i pridruže nam se u avanturi.

*Nošenje kacige tokom takmičenja je obavezno.