ice_hockeyNHL

U NHL debiju Li Svit doneo pobedu Vankuveru

 

Li Svit dugo će pamtiti svoj debi u NHL ligi. U prvoj utakmici u karijeri u najjačoj svetskoj hokejaškoj ligi pretvorio se u junaka Vankuver Kanuksa koji su savladali Nešvilu s 2:1.

Sve se u Rogers Areni odigralo u poslednjoj trećini budući da u prve dve nije bilo pogodaka. U poslednjoj deonici Šija Veber je nakon samo 37 sekundi doveo goste u vođstvo, da bi u 11. minuti izjednačio Aleksandre Barous. Samo dva minuta kasnije Svit je na asistenciju Daniela Sedina doneo Kanuksima pobedu i bodovno izjednačenje s Filadelfijom na vrhu NHL lige.

Povezana vest:  O'Saliven: Imam još tri ili četiri godine vrhunskog snukera

Svit je 25-godišnji američki odbrambeni igrač koji je nakon studentskih dana, budući da nije izabran na draftu, preselio u Evropu gde je proveo poslednje četiri sezone, igrajući za Turku, Dinamo iz Rige te Red Bul Salcburg u EBEL ligi.

Ondrej Pavelec je svojim trećim „shutoutom“ sezone predvodio Atlantu do pobede nad divizijskim suparnikom Vašingtonom (1-0). Češki vratar je odbranio 36 udaraca, a pobednički je pogodak u 12. minutu druge trećine postigao Kazahstanac Nikolaj Antropov. Trašersi su u vrlo lošem razdoblju, ovo im je bila tek peta pobeda u poslednjih 17 utakmica, ali i četvrti trijumf u šestom ovosezonskom dvoboju protiv Kapitalsa. Zanimljivo, i Pavelec je dva od tri svoja „shutouta“ ove sezone ostvario upravo protiv suparnika iz glavnog američkog grada.

Povezana vest:  ŠAH, Korak u budućnost

Los Anđeles Kingsi su do treće uzastopne pobede došli u okršaju protiv San Hozea. Kalifornijska je ekipa slavila s 3-2 nakon izvođenja kaznenih udaraca, a jedini je precizan pritom bio Džaret Stol. Kingsima je to bila poslednje domaća utakmica sve do 24.februara, budući da će Staples Center dotad biti okupiran dodelom Gramija, a potom i All-Star utakmicom u košarkaškoj NBA ligi.

Povezana vest:  MOS: Samo polovina klubova podnelo evidencionu prijavu

 

NHL liga, sreda:

 

Los Angeles – San Jose 3:2, kazneni udarci

Detroit – New Jersey 3:1

Boston – Florida 2:1

New York Islanders – Carolina 2:4

Atlanta – Washington 1:0

Dallas – Edmonton 3:1

Colorado – Phoenix 2:5

Calgary – St. Louis 4:1

Vancouver – Nashville 2:1