enio_falsoni_predsednik_WAKOSTARTUJE VAKO PRO GRAND PRI – K1

Falsoni posetio Beograd, sve spremno za spektakl

 

Premijerno izdanje novog takmičenja Svetske kik boks federacije VAKO – Gran pri u K-1 disciplini održaće se u Beogradu 5. marta u dvorani „Pionir”. To je rezultat posete Beogradu dr Enia Falsonija, predsednika VAKO federacije, i Eduarda Irimije, glavnog menadžera produkcije i savetnika u VAKO Pro.

Njihovi domaćini bili su dr Borislav Pelević, predsednik KBS Srbije, i Srđan Bugarčić, generalni sekretar. Posetu Beogradu Falsoni i Irimija su iskoristili da se još jednom uvere u mogućnosti glavnog grada Srbije da organizuje takav događaj, a onda je odlučeno da sve definitivno krene iz „Pionira“.

Povezana vest:  Miloš Anić brani pojas

Od prošle godine Međunarodni turnir „Srbija open”, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva omaldine i sporta, je u kalendaru VAKO Federacije pod imenom Svetski kup. Sada će se održati u disciplinama K-1 i lajt kik. Ove godine u okviru turnira pokreće se novo takmičenje – VAKO Pro Gran pri u discipli K-1. Nadmetaće se osam reprezentacija sastavljenih od po petoro boraca u različitim težinskim kategorijama: do 60; do 66,8; do 75; do 81,4 i do 94,1 kilograma. Voljom žreba, u premijernom izdanju Gran prija parovi četvrtfinala su: Srbija – Grčka, Rumunija – Italija, Mađarska – Hrvatska i Španija – Rusija.

Povezana vest:  Ivan Strugar protiv Mehmeta Ozera

Kako su protekli razgovori?

– Falsoni i Irimija iz Beograda nose pozitivne utiske. Obišli su dvoranu „Pionir” i uverili se da ispunjava sve potrebne zahteve za uspešnu organizaciju gala večeri. Potvrđen je i dogovor da Eduardo Irimija preuzme ulogu savetnika za organizaciju Gran prija i glavnog producenta Gala večeri. Njegovo angažovanje je veliki dobitak za VAKO federaciju, jer je Irimija jedan od najpoznatijih promotora kad je ovaj sport u pitanju. Njegovu biografiju, izm,eđu ostalog, krasi rad u organizacijama „Lokal kombat” i „Koližn” – prokomentarisao je Srđan Bugarčić.

Što se tiče ostalih parova, poslednjeg dana u aprilu održaće se meč Mađarska – Hrvatska, u maju Rumunija – Italija, dok će se duel Španije i Rusije najverovatnije održati u junu. Polufinalni mečevi zakazani su za jesen, dok će se finale održati krajem godine.

Povezana vest:  Kik boks takmičenje održano u Novom Sadu

Prvi čovek VAKO federacije dr Enio Falsoni nije krio zadovoljstvo posetom Beogradu:

– Dugo smo razmišljali o pokretanju ovakvog takmičenja i mislim da smo izabrali pravi trenutak. Nema sumnje da će saradnja sa Eduardom Irimijom dosta doprineti uspehu Gran prija. Uveren sam će Beograd, sinonim za dobru organizaciju i reprezentacija Srbije kao jedna od najkvalitetnijih u svetu, uspešno sve organizovati i na najbolji način promovisati Gran pri.