Pagonis tim

 

pagonis timInteresovanje za kik boks u Srbiji je sve veće. Sjajni rezultati koje naši kikbokseri beleže na međunarodnoj, amaterskoj i profi sceni, povećali su interesovanje za ovaj sport. U Novom Sadu je sa radom počeo novi klub „Pagonis tim“ koji je pokrenuo svetski šampion u K-1 stilu do 86kg Nenad Pagonis.

Poslednjih godina najbolji srpski borac na domaćoj i međunarodnoj sceni odlučio je da otvori klub u kome će akcenat biti na stvaranju novih šampiona.

Povezana vest:  EP BAKU 2010, Nove pobede srpskih boraca

Klub radi već neko vreme, ali smo ovih dana uspeli da završimo svu potrebnu papirologiju. Do kraja godine ćemo održavati treninge, ali nas onaj pravi, konkretan, ustaljeni ritam rada očekuje sa početkom 2010. Tada ćemo formirati i sve grupe, početnike, takmičare, rekreativce i odrediti program treninga – bio je prvi komentar Nenada Pagonisa.

Povezana vest:  Bugarčić očekuje kik-boks spektakl u Novom Pazaru

Kakvo je interesovanje za klub?

– Interesovanje postoji. Svakodnevno se ljudi raspituju za termine treninga.  Ono na čemu ćemo insistirati će ipak biti kvalitet. Neće nam biti primarno da imamo što više članova, već da sa tim članovima kvalitetno radimo i da od njih stvorimo dobre takmičare.

Koje discipline će se forsirati u klubu?

– Radićemo sve kontaktne discipline kik boksa. Planiramo formiranje grupe početnika i rekreativaca, sa njima ćemo raditi u ful kontakt i lou kik, ali kada je takmičarska grupa u pitanju akcenat će biti na K-1 i muai taiju. Uz mene treninge će držati Slobodan Ivanović i Miloš Milutinov. Reč je o momcima koji su dugo u kik boksu i koji znaju kako da naučeno prenesu drugima – zaključio je Nenad Pagonis.