kik_sp_dan_3_3SP ZA KADETE I JUNIORE (3. dan)

Dobri rezultati Orlića

 

kik_sp_dan_3_1I trećeg dana Svetskog šampionata za kadete i juniore reprezentativci Srbije su nastavili sa dobrim izdanjima. U disciplini lou kik na programu su bili dueli polufinala, dok su u ful kontaktu rađeni mečevi četvrtine finala. U ring je ulazilo 17 takmičara, a njih je osmoro je obezbedilo priliku da se bori za zlatnu medalju. U petak polufinalne mečeve ima još troje reprezentativaca Srbije, tako da broj finalista može biti i veći.

Pobede su ostvarile Nina Stojanović, Ajla Lukač, Mirjana Vujić, čime se potvrdilo da u reprezentaciji ponovo imamo dobru ekipu kada je ženski kik boks u pitanju.

Aleksandar Konovalov (lou kik do 54kg) odradio je još jedan sjajan meč. U polufinalnom duelu radio je protiv Rusa Astemira Boršova. Od samog početka borbe nametnuo je svoj ritam, efektno pogađao rivala, prikuplljao poene na sudijskim listama i na kraju ubedljivo slavio 3:0 i plasirao se u finale.

Nemanja Glišić (lou kik do 63,5kg) je bio fantastičan u meču protiv Hrvata Stipana Prtenjače. Sjajno je kombinovao lou kikove sa odličnim krošeima i direktima i lagano lomio otpor rivala. Sudije nisu imale dilemu, jednoglasno su pobedu dodelile Glišiću koji je tako dobio priliku da se bori za zlato.

Povezana vest:  SVETSKI WAKO PRO GRAND PRIX SRBIJA – GRČKA, Aleksandar Topić spreman za okršaj

Nikola Obradović (lou kik do 71kg) u sjajnom i do kraja neizvesnom meču savladao je reprezentativca Bosne i Hercegovine Musića. U izjednačenom meču obradović je uspeo da prikupi više poena i zabeleži pobedu.

Slavio je i Petar Urošević (lou kik do 81kg) koji je sjajno odradio duel protiv Hrvata Nazlića i obezbedio mesto u finalu.

kik_sp_dan_3Miljan Vidović (lou kik do 75kg) je očekivano izborio plasman u finale. U duelu protiv Litvanca Kristapsa loše je počeo, ali je, kako je borba odmicala, bio sve bolji. U fantastičnoj završnici serijama ručnih i nožnih udaraca zabeležio je pobedu 3:0.

Sedad Bukvić (lou kik do 51kg) ring je napustio pognute glave iako je protiv Rusa Šakmakova sve vreme imao pobedu u rukama. Sjajno je radio, dobro kombinovao ručne i nožne udarce, ali je u trećoj rundi dobio minus poen zbog držanja. Na listama su mu oduzeta tri poena što ga je na kraju koštalo plasmana u finale.

Povezana vest:  PRVI DAN TURNIRA „SRBIJA OPEN“ U „ŠUMICAMA“, Odlične borbe u K1

Samo jedan poen je delio Sašu Stošića (lou kik do 67kg) od plasmana u finale. U meču protiv Kazahstanca Zuma dao je sve od sebe. Kazahstanac je većim delom meča bio u blagoj prednosti, ali je od sredine druge runde Stošić počeo da smanjuje prednost. U burnoj završnici na žalost nije uspeo da preokrene rezultat i slavio je Kazahstanac 2:1.

Obrad Cvijanović (lou kik do 91kg) je bio sjajan protiv Rusa Amabrtsumijana. Bez respekta je ušao u meč, pružao sjajan otpor i za prikazano u ovom duelu zaslužuje sve čestitke. Rus je u prve dve runde stekao prednost koju Cvijanović na žalost nije uspeo u potpunosti da anulira. Krajnji rezultat bio je 2:1 za Rusa.

Pognute glave ring su napustili i Dragana Ilić (lou kik do 60kg), Sara Šaša (lou kik do 65kg), Ivana Marković (lou kik do 70kg), Nikola Trajković (ful kontakt do 71kg), Srđan Popović (lou kik do 86kg) i Vukašin Obradović (lou kik do 86kg).

 

REZULTATI

LOU KIK, polufinale – juniorke do 52kg: Nina Stojanović – Dominika Brienkova (Slovačka)  3:0. Do 56kg: Mauela Žulj (Hrvatska) – Ajla Lukač 0:3. Do 60kg: Dragana Ilić – Valentina Kazakova (Rusija) 0:3, Josipa Bilobrk (Hrvatska) – Mirjana Vujić 0:3. Do 65kg: Sara Šaša – Matea Tabak (Hrvatska) .Do 70kg: Ivana Marković – Ana Marija Marčiš (Hrvatska) 1:2.

Povezana vest:  Reprezentacija Turske na turniru u Končarevu

Juniori do 51kg: Vitali Šakmakov (Rusija) – Sedad Bukvić 2:1.Do 54kg: Astemir Boršov (Rusija) – Aleksandar Konovalov 0:3. Do 63,5kg: Nemanja Glišić – Stipan Prtenjača (Hrvatska) 3:0. Do 67kg: Saša Stošić – Aset Zum (Kazahstan) 1:2. Do 71kg: Nikola Obradović – Semir Musić (Bosna i Hercegovina) 3:0. Do 75kg: Bulmeister Kristaps (Letonija) – Miljan Vidović 0:3. Do 81kg: Petar Urošević – Bruno Nazlić (Hrvatska) 3:0. Do 86kg: Toni Čatipović (Hrvatska) – Srđan Popović 3:0, Vukašin Obradović – Bašir Abakarov (Rusija) 0:3 (TKO 1. runda). Do 91kg: Obrad Cvijanović – Išukan Ambartsumijan (Rusija) 1:2.

FUL KONTAKT, četvrtina finala – juniori do 71kg: Nikola Trajković – Dominik Šulc (Hrvatska) 0:3.

PHOTO: ataimages.rs