cosmo_1Tribeca i Cosmopolitan- Humanitarna aukcija, fotografije za Sigurnu kuću
U bašti restorana Tribeca, 19. avgusta 2010. godine, organizovano je veče –Žena i Vino.
Poznate beogradske dame bile su inspiracija umetniku Nebojši Babiću da tom prilikom predstavi i istoimenu kolekciju od 20 fotografija.
Ideja i želja organizatora bila je da se nakon mesec dana izložbe na otvorenom organizuje humanitarna aukcija ovih fotografija sa koje bi čitav prihod bio uplaćen za projekat Sigurna kuća.
Mnogobrojne zvanice iz javnog života koje su se odazvale ovoj humanitarnoj aukciji, imale su priliku da degustiraju različita vina poznatih domaćih vinarija, a Isto tako  i dajući svoj doprinos ovom humanitarnom cilju, učešćem u tajnoj aukciji postanu vlasnici jedne od fotografija.  Konačan iznos prikupljenih sredstava koja se direktno uplaćuju na račun Sigurne kuće, biće objavljena do kraja nedelje.
Sakupljena sredstva u ovoj akciji daće dodatnu »injekciju« svima nama da do 1. oktobra sakupimo dovoljno novca i završimo treći objekat ovog tipa u Beogradu. Osim regularnih prostorija treća Kuća imaće obdanište, predškolsko i modernu kuhinju, a moći će da primi 25 osoba – rekla nam je Vesna Stanojević, koordinator Sigurne kuće.
Cosmopolitan, kao poznati ženski časopis, uočava i pomaže potrebe žena u Srbiji, pa čak i kad se te potrebe javljaju u vidu potreba za Sigurnom kućom, tako da mi je izuzetno drago što je Cosmopolitan i ovog puta imao učešća u organizaciji humanitarne aukcije kao što je ova – rekla nam je Nataša Davidov, glavna i odgovorna urednica časopisa Cosmopolitan, i jedna od modela na fotografijama Nebojiše Babića.
Povezana vest:  Tradicionalna Pierre Premier humanitarna akcija