ivica_kostelic_1ALPSKO SKIJANJE

 

Ivica Kostelić: Može li bolje od ovoga?

 

Istorijski uspeh hrvatskih skijaša u superkombinaciji Svetskog kupa u Šamoniju: sva četvorica skijaša ostvarili su bodove u superkombinaciji na današnjoj trci.

Odličnom vožnjom slaloma Ivica je uspeo da nadoknadi zaostatak od 2,5 sekunde nakon spusta te sa 24. mesta doskija do prvog, a time osvojiti i mali globus u superkombinaciji.

Natko Zrnčić-Dim je uspeo da prebrodi sve nedaće koje su ga pratile u poslednje vreme i biti ukupno drugi te se tako pridružiti Ivici na postolju. Uspeh su ostvarili i Dalibor Šamšal kao 25. i Tin Široki kao 29., te tako uveličali hrvatsko slavlje u Šamoniju.

Povezana vest:  Udovičić i Šoštar potpisali ugovor o redovnom finansiranju

Nakon trke Ivica je izjavio:

-Nemam reči, fenomenalno. Da li može biti bolje od ovoga? Plakao sam od sreće. Nakon spusta sam bio ljut i znao sam, odnosno potajno se nadao, da mogu uspeti samo ako sve stavim na kocku i to sam uradio. Nisam zadržao ni onih 2 do 3 posto koje uvek imam za slučaj izvlačenja. Išao sam do kraja i isplatilo se. Natkov uspeh čini ovu pobedu duplo lepšom. Moj je najbolji prijatelj na postolju uz mene, zajedno pevamo himnu i zato je to moj najsrećniji dan u životu.

Povezana vest:  ŠAH, Potkin evropski prvak

Ni Natko nije mogao da sakrije radost:

-Posle padova, evo uspeha. Super, fenomenalno, plakali smo u cilju od sreće. Biti do Ivice na postolju, biti prvi i drugi, koje li sreće. Raduj me i moj iskorak na postolju, sad sam drugi, a ne treći. Oduševljen sam kako lep osećaj.Zajedno smo ponosno pevali himnu.