Rex Stevenson1

VUKOVI IZ BEOGRADA ANGAŽOVALI AMERIČKOG TRENERA

Reks Stivenson novi trener Vukova

 

Beogradski Vukovi, šampioni SAAF tokom dvogodišnjeg razjedinjenja svih snaga u američkom fudbalu u Srbiji, su posle rastanka sa trenerom Džonom Haprerom, rešili pitanje novog šefa stručnog štaba. Iz Dubaija danas stiže Reks Stivenson, gde je vodio nacionalni tim Ujedinjenih Arapskih Emirata i radion na Akademiji američkog fudbala.

Imali su problema Vukovi da konačno reše pitanje glavnog trenera, jer je prvobitno izabrana opcija Ron Lajl zbog bolesti morao da odustane od angažmana u Beogradu, pa je bukvalno u minut do 12 angažovan Stivenson.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zavarko i Kovačić šampioni sveta, Srbija najbolja nacija na SP!

– Nismo želeli da žurimo sa izborom. Tražili smo trenera koji je imao dugogodišnje iskustvo u radu sa semi-pro ili koledž ekipama, jer smo smatrali da bi se takav trener najbolje prilagodio nivou američkog fudbala na kom su trenutno Vukovi. Bili smo strpljivi i mislim da nismo pogrešili – rekao je Goran Nišavić, prvi čovek beogradskih Vukova.

Povezana vest:  Lekari MOK, FIFA, UEFA na konferenciji u Beogradu

Reks Stivenson je u američkom fudbalu od ranih 70-tih prošlog veka, uključujući i osamnaestogodišnje angažovanje u Florida youth leagues (deca između 7 i 17 godina), kao i petnaestogodišnje angažovanje u semi-pro ekipama (igrači između 17 i 35 godina). Zanimljivo je da sa semi-pro ekipama ima impozantan skor od 167 pobeda i samo 25 poraza, zbog čega je 2004. godine od strane Američke fudbalske asocijacije (American Football Association) uvršten u Semi-pro Hall of Fame. Zanimljivo da je tokom 2002. godine predvodio i Ređo Emilija Hogse.

Povezana vest:  L'Ekip: Mesi ispred Ðokovića

– Za sebe mogu da kažem da znam i poznajem fudbalsku igru. Nije mi problem da se uključim u projekat obnove tima, niti da nastavim tradiciju pobedđivanja. Mislim da mogu da pomognem u prepoznavanju i razvoju talenata i unapređenju njihovih sposobnosti do tačke kada ceo tim fukcioniše kao jedan entitet ka jedinstvenom cilju – da pobedi i da svaku utakmicu igra fudbal – ukratko je istakao Stivenson.